lelocka
28.11.10,18:04
Dobry den, chcela by som sa s vami poradit, kedze ste mi uz viac krat pomohli.
Moj problem spociva v tom, ze mam pracovny pomer na dobu urcitu,ktora mi konci 31.1 2011. Uz nechcem v tejto praci pokracovat a naskytla sa mi prilezitost od 1 januara nastupit do novej prace. Cize by som dala vypoved na dohodu. Toto mi je vsetko jasne. Lenze, myslim aj na to, ze co ak sa mi nejakym dovodom nepodari ta praca ziskat ( moze sa stat, ale uz to mam slubene),preto sa chcem spytat,pocula som, ze ak da zamestnanec sam vypoved,automaticky nedostane davku v podpore nezamestnanosti. A neviem teda , ci je to pravda, alebo mam pockat , kym mi skonci prac. pomer a najst si nejaku pracu a mat istotu , ze aspon nejake korunky dostanem. Tak neviem.
Dakujem velmi pekne za info a prajem pekny vecer:)
Xanti
28.11.10,17:22
Spôsob skončenia PP nemá vplyv na vyplácanie podpory v nezamestnanosti.

Podporu dostaneš len v prípade, ak si pracovala v posledných 3 rokoch aspoň dva roky. Ak áno tak podporu dostaneš bezohľadu na to, či tebe dajú výpoveď alebo dáš výpoveď ty.
vieraaaa
28.11.10,17:23
Nárok na dávku v nezamestnanosti nezávisí od spôsobu ukončenia pracovného pomeru. Či ukončíš PP dohodou, výpoveďou, v skúšobnej dobe, alebo pôjde o okamžité skončenie pracovného pomeru za hrubé porušenie pracovnej disciplíny, nemá to žiaden vplyv na dľžku poberania a výšku dávky v nezamestnanosti.
lelocka
28.11.10,17:31
Dakujem velmi pekne za info, takze aspon nieco, keby mi to nevyslo.