simona sucha
16.02.11,19:05
chcem vas poprosit o radu..
PO ma v prenajme nehnutelnost od FO, tato nehnutelnost sa nachadza na dedine, kde ju tato PO prenajim dalsim osobam na byvanie...PO nehnutelnost nema v majetku firmy.
FO ktora je vlastnikom nehnutelnosti si riadne zaplatila dan z nehnutelnosti ako FO..
lenze obecny urad ziada od vlastnika nehnutelnosti aby podal danove priznanie z dani z nehnutelnosti ako PO, nakolko nehnutelnost prenajima..
ake danove priznanie ma podat vlastnik nehnutelnosti, ktory ju vlastni ako FO..
dakujem za odpoved
profesional
17.02.11,08:04
Danove priznanie mali spravne podat tie FO ktore maju nehnutelnost finalne v uzivani. Nakolko v prvom rade plati dan z nehnutelnosti ten kto ju uziva.
simona sucha
17.02.11,08:44
dakujem za odpoved.. ale aj tak tomu nerozumiem.. ved podal danove priznanie z nehnutelnosti vlastnik nehnutelnosti ako FO..
tak potom ma pravo obecny urad ziadat aby podal tento vlastnik nehnutelnosti danove priznanie ako PO? ved nehnutelnost vlastni ako FO..
Cecilia
17.02.11,09:10
Otázka je trošku domotaná,neviem, či sro môže mať majetok, ktorý nie je zahrnutý v majetku.Ale zrejme ide o to, že Obecný úrad, chce vybrať vyššiu daň, ktorá sa platí, ak je nehnuteľnosť využívaná na podnikanie.
simona sucha
17.02.11,17:01
dakujem.. s.r.o. to nema v majetku, nakolko ma najomnu zmluvu o prenajme nehnutelnosti s FO, ktora nehnutelnost vlastni.. a od tej FO vlastne chce obecny urad aby podal danove priznanie z dani z nehnutelnosti z PO...zrejme pre vacsie sadzby dane..
tak len chcem vediet ci ma OU na to pravo, ved je vo vlastnictve FO..dakujem
Cecilia
25.02.11,12:49
Nedelí sa to na vlastníctvo FO a PO, ale či sa nehnuteľnosť využíva na podnikanie alebo na bývanie. Na podnikanie je vyššia daň.
tinah.42
06.03.11,08:21
DObrý deň,
chcela by som sa opýtať, od kedy sa berie vlastníctvo nehnuteľnosti. Od dňa stavebného povolenia alebo od kolaudácie?
ďakujem