Erika686
20.03.11,09:05
Obec nam zriadila (po velkych peripetiach) vecne bremeno na obecny pozemok, aby sme sa mohli dostat na svoj pozemok, mame uz tahane aj IS. Obec nam dala vecne bremeno na cely pozemok (asi setrila na geom. plane), teraz nam chce toto vecne bremeno zrusit s tym, ze sa urobi nova zmluva a zakresli sa len cast , ktoru potrebujeme na prechod a vedenie IS.
Mame obavy, ze nam zase obec bude vodit za nos a ani neskolaudujeme dom, a nebudeme moct preniest tarchu z rodic. domu na nas (koli existujucej hypoteke).
Chcem sa teda opytat, ci je mozne take nieco, ze by sa len k uz existujucej zmluve urobil nejaky dodatok, kde by bol vyznaceny ten prechod? Alebo jednoduch sa to musi urobit vsetko nanovo?
Dakujem vsetkym , ktori sa vyznaju v problematike a odpovedaju.
Eulalia
20.03.11,12:35
Ku každej zmluve sa dá urobiť dodatok. Dokonca aj keby bolo treba nový geometrický plán na zakreslenie IS a prechodu. Dôležité je pozrieť sa na ten pôvodný dokument, ako sú tam uvedené možnosti zrušenia vecného bremena. Či budete mať s obcou jednu zmluvu s desiatimi dodatkami alebo desať zmlúv nie je dôležité. Dôležité je trvanie vecného bremena.
Erika686
20.03.11,16:50
Moznosti zrusenia mame uvedene, ze vecne bremeno sa moze zrusit po dohode stran alebo sudnou cestou.
Praveze v obavach, ze zrusime tuto zmluvu "dohodou" a nedockame sa novej zmluvy na vecne bremeno som sa pytala, te ci ku povodnej zmluve sa da urobit dodatok s geom. planom, ale tato by sa nerusila....len ten dodatok.
Eulalia
21.03.11,07:08
Dá sa, môžete trvať na dodatku. Alebo nech dá obec do novej zmluvy, že sa jej podpisom ruší pôvodná zmluva. Tak podpíšeš obe veci naraz a nemusíš mať obavy.
Erika686
21.03.11,08:47
Dakujem.:)