CrakeN
22.03.11,00:20
Zdravím,

určite sa to tu už riešilo, no rád by som to mal všetko pokope.

Mám za sebou zakladanie nových spoločností, ale vždy sa jednalo o jednoosobové, rovnako aj prevody obchodných podielov. Tento prípad je však odlišný, jedná sa o dvojosobovú s.r.o. s 50:50 podielom. Jeden z týchto konateľov predáva svoj podiel inému, zároveň sa mení názov, sídlo, pridávajú sa predmety podnikania.

Je mi jasné, že treba zvolať valné zhromaždenie, zbaviť konateľa funkcie, schváliť prevod obchodného podielu týmto konateľom, menovať nového konateľa do funkcie, zmeniť názov, zmeniť sídlo (to doložiť nájomnou zmluvou) a doplniť predmety podnikania (predtým ich vybaviť na ŽÚ). Rovnako treba schváliť nové znenie SZ.

Čo mi ale jasné nie je:

musí byť uvedené vo valnom zhromaždení, v ktorých konkrétnych bodoch sa mení SZ, alebo stačí schváliť novú a tú doložiť na OR?
môžu obaja spoločníci a zároveň konatelia udeliť splnomocnenie mne ako tretej osobe, ktorá za nich toto MVZ zvolá, schváli všetky kroky za oboch konateľov a rovnako vykoná aj zápis do OR? Keďže mám ZEP, nechceme behať zbytočne po notároch (navyše je problém oboch konateľov dostať v jeden čas k nemu).


Ďakujem veľmi pekne za odpovede, dosť mi to pomôže.