zacinajucispolocnik
09.05.11,19:32
Od čoho sa odvíja cena? Platím si doménu na nete? Mesačne/ročne/závisí od dohody/...? Priemerné ceny stránok? Možnosti spravovania? Ako je to s reklamou? Potrebujem voľnú živnosť resp. inú formu podnikania? Prípadne iné info, ktoré musím zistiť? Na čo si mám dať pozor? :confused:
vcielkaisr
09.05.11,17:51
za doménu vlastnú sa platí ako aj za webhosting,neplatí sa tzv subdomény a hosting na napríklad estranky,blogspot,wp, ic.cz atd-pri platenom hostingu je výhodna ročná platba a cena hostingu je zavisla od náročnosti webových aplikacie,traficcu atd http://websupport.sk/ -tam by ti možno poradili viac
blavaciko
09.05.11,20:22
domenove meno .sk je cca 19 eur/rocne
webhosting (miesto kde su ulozene data) od 0,5 do 200 eur mesacne
tvorba webstranky cca od 20 do 3000 eur, pri velmi velmi zlozitych aplikaciach sa vsak moze vysplhat do desattisicov, ale to zrejme nebude tvoj pripad :)
zubro85
10.05.11,12:20
to je asi ako otazka kolko stoji auto, kolko stoja gumy na to auto a kolko stoji olej do toho auta..

je to velmi rozne, domena .sk ako bolo spomenute do 20EUR
hosting moze byt aj zadarmo, ale len ako subdobmena - tvaru nieco.firmaposkytujucahosting.sk

zivnost na to aby si mohol vlastnit domenu a mal zaplateny hosting nepotrebujes

hosting vyberaj podla kvality poskytovatela a stability serverov, aby sa ti nestalo ze ti bude stranka casto vypadavat, najlepsou reklamou su referencie velkych firiem, pripadne to mozes posudit podla stranok na ktore casto chodis a teda vies ci su stabilne
darkangel
18.05.11,06:52
Co sa týka ceny webstránok.. Dajte si fakt záležať na výbere spoločnosti, ktorá Vám tu stránku bude vytvárať. Nieje všetko zlato čo sa bliští. Moje posledné dva projekty som prerábal už hotové stránky uplne od začiatku, čiže predpokladám ze náš klient platil za tu stránku 2x :). Tak isto treba myslieť aj na SEO optimálizáciu hneď na začiatku.

Čo sa tyka webhostingu - pouzivam forpsi a webglobe.. a doposial fakt spokojnosť. Bez výpadkov, stabilná rýchlosť.


Marek Kolesár
.NetBS sro (http://www.netbs.eu)
voo
18.05.11,06:58
ahoj, ja nakupujem domeny za cca 13eur a 2x5Gb hosting za cca 50eur. ak mas zaujem o blizsie info napisem ti cez ss kde. Nechcem tu robit reklamu :)