Fair Jobs
11.01.06,15:12
Dobrý deň poraďáci..

Hľadám skúseného a úspešného právnika - obchodné právo v okresoch Poprad, Spišská Nová Ves, alebo Prešov. Viete mi prosím niekto poradiť ?

Prajem všetkým veľa šťastia, zdravia, lásky, pracovných úspechov a hlavne optimizmu v podnikaní.

Ďakujem

Petra
josh
11.01.06,15:05
toto ti asi nepomoze, lebo tam nie je ziadne hodnotenie skusenosti alebo uspesnosti, ale moze sksusit www.sak.sk
slovenska advokatska komora
Fair Jobs
12.01.06,07:56
toto ti asi nepomoze, lebo tam nie je ziadne hodnotenie skusenosti alebo uspesnosti, ale moze sksusit www.sak.sk
slovenska advokatska komora
Ahoj Josh.
Na danej stranke som uz bola, no velmi mi nepomoze, kedze si mozem vybrat z danych oblasti az zo 150 advokatov. Ale ved co uz, v mojom pripade ma to uz ani neprekvapuje. Najprv som kupila auto, potom mi ho ukradli, zainteresovani davaju od toho ruky prec a pravnik mi povie, ze si mam hladat pravnika v bydlisku odporcu, kedze je to odo mna 200 km. Asi podam zalobu sama. Ale dakujem Ti za pomoc a radu.
rada
12.01.06,08:01
A mala si to auto poistené ? Ak nie na koho chceš podať potom žalobu ?
Treba sem dať viac informácií, snáď niečo poradíme čo Ti pomôže.
Pekný deň.
Fair Jobs
16.01.06,11:51
A mala si to auto poistené ? Ak nie na koho chceš podať potom žalobu ?
Treba sem dať viac informácií, snáď niečo poradíme čo Ti pomôže.
Pekný deň.
Auto bolo poistené, no je to komplikované. Ťažko sa mi podávajú info takto verejne. Ale tak teda v skratke. Na nete som si nasla inzerat - predaj auta od jedne s.r.o., vyhladala som si leasingovku, ktora po podpise zmluvy vyzadovala na schvalenie leasingu kontrolu, na ktorej bol zisteny fakt, ktory mi bol predajcom zatajeny - ze auto bolo havarovane. Leasingovka odstupila a nasledovalo dohadovanie sa s predajcom a sprostredkovatelom predaja - autobazarom, ktory bol obchodnym zastupcom leasingovky. Auto sa pokazilo - nie mojou vinou. SPolocne sem ho s predajcom dali do servisu - no a vlastne tym to vsetko este len zacalo. Bol to zo strany predajcu pekne prespekulovany podvod a skoncil tym, ze potom, co ma oklamal a podviedol, auto zo servisu dal bez mojho suhlasu odtiahnut a vzapati sa rozhodol, ze nie je na predaj. Opravu auta financoval z mojich penazi a taktiez vymenu zamkov a kupu zimnych pneumatik, kedze dane veci som mala ja, no on si ich neracil vyzdvihnut. Sprostredkovatel predaja sa tvari akoby nic - ved jemu o peniaze nejde, predavajuci si mydli ruky - lebo si dal opravit auto a kupil si nan par veci za moje peniaze. Problem je v tom, ze predavajuci byva odo mna asi 200 km a pravnik si nechce uhnat zapal pluc na taku vzdialenost. Taktiez to nie je velka financna ciastka (60 000Sk), no lenze ja peniaze doma netlacim, takze to je dostatocna ciastka. Predavajuci sa prejavil ako podvodnik aj v inych veciach, cize mam z toho pocit, ze to nespravil prvy ani posledny krat. Podala som na neho trestne oznamenie, vec bola oznacena ako kradez a teraz len cakam..
Pokial mate niekto nejaku radu, napiste prosim sukromny odkaz, kedze predajca ma znamych vsade a uz ani toto zverejnenie mi velmi nemusi prospiet.
Ide tu o princip, ze nieco podobne sa moze stat komukolvek. Dokonca som celu vec chcela dat zverejnit do televizie, no je velmi tazko rozhodnut sa pre dalsi krok, ktory zase nemusi byt spravny.

Dakujem
elli
19.01.06,10:26
uplatnenim naroku na nahradu skody u policajtov vznikla tzv. prekazka litispendencie (uz raz podanej veci), takze ked by si aj civilnu zalobu uplatnila a zalovany by vybaletil s tym, ze je skoda uplatnena v tresnom konani, civilny sud by ti konanie v lepsom pripade prerusil do ukoncenia trestneho, ale lege artis by ho mal zastavit, lebo nemozno o jednom naroku rozhodovat dvakrat. A pokial si uplatnila skodu v trestnom konani, sud o tejto nahrade skody musi rozhodnut - bud tym, ze ti ju prizna, alebo tym, ze ta odkaze na civilne konanie.
Skor by som uvazovala o pisomnom podani v trestnej veci - zaistenie naroku poskodeneho podla § 50 Tr.poriadku, vzhladom na to, ze ak je pachatel nemajetny a auto preda, mozes sa ist past.