katka7651
17.08.11,22:32
[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dobry den chcela by som sa spytat, som na UPSVaR vedena v evidencii nezamestnanych od 5 aprila. Bola som vsak prijata na VS. V auguste kontkretne osmeho som bola na dalsom stretnuti na urade, kde som im povedala skutocnosti, ze som bola prijata do skoly. Prilozila som doklad s razitkom skoly a presnym datumom, ze 2.septembra budem studentkou. Na UPSVaR vak chcu den zapisu. A zapis bol 13 jula. Tvrdia mi, ze studentkou som od 13 jula. Skola sa k tomu vyjadrila, ze si maju precitat zakony, ze studentkou som az od 2 septembra a do 2 septembra nie su povinni za mna platit ziadne odvody. Ako to vlastne je? Kto za mna uhradi cca 2 mesiace nedoplatok na zdravotnej kedze zdravotna poistovna si je vedoma ze studentom sa stavam az dna nastupu cize 2 septembra. Ako je to mozne ze UPSVaR ma chce vyradit z evidencie k datumu zapisu? A ako je mozne ze ma chce spatne 1 mesiac vyradit z evidencie ? Je tu aj skutocnost ze uradnicka, ktora mi ma poradit sama nevedela ako to je a spytala sa kolegyne, ktora tiez nevedela ale dohodli sa, ze k dnu zapisu ma vyradia. Poradte mi prosim, pretoze som uz zufala dakujem

dodavam: ako prebieha vyradenie z evidencie?..dnom nastupu alebo dnom zapisu?.. nakolko som taktiez momentalne na podpore v nezamestnanosti(posledne 3 roky som pracovala a priznali mi davku) avsak teraz mi to chcu z uradu stopnut k 13 julu (den zapisu) avsak studentkou sa stanem oficialne az 2 septembra (cize by ma ukratili o davku v nezamestanosti od 13 jula do 2 septembra).. na toto by som potrebovala najst odpoved nakolko odpovede v instituciach(skola a urad prace) sú rôzne.
video1983
17.08.11,20:33
este pridaj treti krat tu istu otazku a poprosim s makkcenami :D
veronikasad
17.08.11,20:36
Katka, napíš dotaz na infolinku príslušnej zdr.poisťovne. Štát je platitel len zdr.poistenia - za uchádzačov o zamestnanie aj nezaopatrené dieťa - študenta.

Pre istotu sa ešte spýtam kolko máš rokov a kedy si skončila štúdium na strednej škole.
katka7651
17.08.11,20:42
ahoj, mne ide hlavne o to ako prebieha vyradenie z evidencie..ci dnom nastupu alebo dnom zapisu?.. nakolko som taktiez momentalne na podpore v nezamestnanosti(posledne 3 roky som pracovala a priznali mi davku) avsak teraz mi to chcu z uradu stopnut k 13 julu (den zapisu) avsak studentkou sa stanem oficialne az 2 septembra (cize by ma ukratili o davku v nezamestanosti od 13 jula do 2 septembra).. na toto by som potrebovala najst odpoved nakolko odpovede v instituciach(skola a urad prace) sa roznia...
veronikasad
17.08.11,21:16
Siedma časť Zákona o vysokých školách
Študenti vysokých škôl

§ 69 Základné ustanovenia

(1) Uchádzač prijatý na štúdium (§ 58) sa stáva študentom odo dňa zápisu na štúdium; študent,
ktorému bolo štúdium prerušené, sa stáva študentom odo dňa opätovného zápisu na štúdium.

----------
§ 105 Zákona o sociálnom poistení
Na začiatok

(1) Poistencovi, ktorý splnil podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti, nárok na dávku v nezamestnanosti vzniká odo dňa zaradenia do evidencie nezamestnaných občanov a zaniká uplynutím podporného obdobia v nezamestnanosti. Podporné obdobie v nezamestnanosti pre poistenca uvedeného v § 104 ods. 1 a 3 je šesť mesiacov a pre poistenca uvedeného v § 104 ods. 2 sú štyri mesiace. Do podporného obdobia v nezamestnanosti sa nezapočítava obdobie, počas ktorého poistenec nemá nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti z dôvodu uvedeného v § 106.

(2) Nárok na dávku v nezamestnanosti zaniká vždy dňom vyradenia poistenca z evidencie uchádzačov o zamestnanie a dňom priznania starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo invalidného dôchodku z dôvodu poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 70 %.

(3) Poistencovi, ktorý bol vyradený z evidencie nezamestnaných občanov počas poberania dávky v nezamestnanosti a v období kratšom ako dva roky bol opätovne zaradený do evidencie nezamestnaných občanov, vznikne nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti odo dňa opätovného zaradenia do tejto evidencie, a to v sume, v akej mu bola vyplácaná predchádzajúca dávka v nezamestnanosti. Nárok na dávku v nezamestnanosti zaniká uplynutím zostávajúcej časti podporného obdobia v nezamestnanosti.

(4) Poistenec, ktorý bol vyradený z evidencie uchádzačov o zamestnanie počas poberania dávky v nezamestnanosti, a obdobie poberania dávky v nezamestnanosti trvalo najmenej tri mesiace, má nárok na jednorazové vyplatenie 50 % dávky v nezamestnanosti za zostávajúcu časť podporného obdobia, ak o jej vyplatenie písomne požiada. Jednorazovým vyplatením dávky v nezamestnanosti poistencovi zaniká nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti podľa odseku 3.
Indeed
17.08.11,23:01
Ešte stale chcete tvrdiť, že tety zamestnané na ÚP robia všetko správne a v úplnom poriadku ?

;) :( :mad:
rudopp
18.08.11,03:41
Ešte stale chcete tvrdiť, že tety zamestnané na ÚP robia všetko správne a v úplnom poriadku ?

;) :( :mad:

Asi by tam radšej mali prijať odborné pracovníčky :D:D:D