owecka27
05.09.11,14:38
Dobrý deň,

píšem tu s obrovskou prosbou a takpovediac s nádejou, že mi niekto veľmi pomôže a ukľudní ma.

Skončila som VŠ II.stupeň a hllásila som sa na III.stupeň VŠ - hneď som sa prihlásila na úrad práce, obehla som zdravotnú poisťovňu - robí mi tam teta - pani na zdravotnej mi zobrala diplom, okopírovala a povedala, že nemusela som ísť ani na úrad práce - že to netreba. Ale ja som bola a chodila som. Samozrejme na denné doktorandské ma vzali - hneď som volala na úrad - doniesla som im rozhodnutie o prijatí pani na úrade mi povedala, že je všetko ok.

Po týždni ( keď už som naozaj ani nechyrovala o nejkom úrade práce ) mi prišlo z úradu dva listy - rozhodnutia - a tu je celý problém. Ja som tie rozhodnutia zahodila. Skrátka nepotrebné veci neodkladám a keďže ma nik neupozrnil, že je to potrebné pre zdravotnú poisťovňu. Dnes mi prišiel list zo zdravotnej s tým, že nemám vydokladovaný II. stupeň Vš - diplom som im pritom dala - bola som tam aj s tetou ktorá tam robí !!!

myslíte že mi úrad práce vydá nové rozhodnutia? ja ich fakt nemám - sú už vyhodené - absolútne som nechyrovala, že to budem ešte potrebovať. Podotýkam, že už je to nejaký mesiac - dva - čo som skončila s úradom práce a prišlo to rozhdnutie...

a na zdravotnej mi teta povedala vyslovene: že nemám si s úradom lámať hlavu a že bude odo mňa potrebovať len potvrdenie o dochádzke na denné PhD. čo som im 30.8 dala a myslela som si, že je to vybavené.

Samozrejme tá teta, čo mi brala diplom na zdravotnej p. a čo mi toto hovorila mala dovolenku, tak som to dala inej tete pri okienku.

Prosím vie niekto, žeby mi mohol úrad vystaviť znova tie rozhodnutia??
resp. platí sa za to? alebo mi to nevystaví a ja si budem musieť všetko doplatiť...:-((
som zúfalá zo Slovenskej šľahnutej byrokracie aj voči študentom III.stupňa PhD.
ĎAKUJEM!!!
veronikasad
05.09.11,12:41
owecka, ako súvisí vydokladovanie II. stupňa vysokoškolského štúdia s evidenciou na UP ? Ak si študovala dennou formou, nemohla si byť v tejto dobe evidovaná. Odovzdáš doklad o ukončení štúdia a vybavené ...
Xanti
05.09.11,14:32
Owecka,
no ja si myslím, že i "lajstro" z UP je dôležitým papierom a nie len takým na odhodenie do koša. A nie raz ma spätne pár rokov pýtali práve tieto papiere.

UP ti na požiadanie vystaví tieto doklady. Urob si fotokopie ktoré odovzdáš do ZP a originály si založ a nie zahoď.
misoft
05.09.11,16:18
Nechcem zabŕdať, ale v tomto sa prejavuje zbrklosť mladých. Príde papier, pre neho "nedôležitý" - prásk ho do koša

Ja som tie rozhodnutia zahodila. Skrátka nepotrebné veci neodkladám a keďže ma nik neupozrnil - a potom sa diví, ak niekto práve tento "nepotrebný papier" vyžaduje.
Poznámka pre owecku27: všetko, čo má v záhlaví štátny znak a označenie úradu a na konci razítko a podpis je DÔLEŽITÉ a POTREBNÉ!
drobeceva
05.09.11,16:24
Owecka - určite rozhodnutie /kópia/ je založená v spise. Zájdi a popýtaj, nech Ti z kópie urobia kópiu. A ak ešte trafíš na ochotnú pracovníčku, tak by až taký veľký problém nemusel byť.
owecka27
05.09.11,18:05
mňa len štve ten prístup tých úradníčiek - na zdravotnej mi povedia dones to a to a tým je to vybavené...

a po pár mesiacoch mi príde papier, že nemám vydokladovaný II.stupeň VŠ štúdia...a súvisí mi to s ÚP...

štve ma aj to, že som musela chodiť nezmyselne na úrad, a keď mi pani povedala, prečo si nehľadám prácu a ja som jej povedala, že si ju nehľadám, lebo sa pripravujem na ťažké príjimačky na PhD - tak bolo zle...

pýtala sa kraviny, namiesto, aby vravela podstatné veci...

skúsim tam zajtra ísť a uvidím, či mi vôbec vystavia nejakú kópiu oboch rozhodnutí aj R do evidencie aj R o vyradení z evidencie...

podľa mňa osobne je to jeden obrovský systém chaos a neochota ľudí...
owecka27
05.09.11,18:07
normálne mám strach, že budem kvôli tým strateným rozhodnutiam doplácať zdravotné :-(

ach :-(
drobeceva
05.09.11,18:08
podľa mňa osobne je to jeden obrovský systém chaos a neochota ľudí...[/QUOTE]


...a v mnohých prípadoch aj nevedomosť ľudí, ktorí sedia na týchto stoličkách...a preto tie dezinformácie z ich strany
Xanti
05.09.11,18:10
mňa len štve ten prístup tých úradníčiek - na zdravotnej mi povedia dones to a to a tým je to vybavené... No moja zlatá zvykaj si... na ZP som nosila papiere 3 roky po sebe a stále ich vyžadovali odo mňa že mám nevykryté obdobie. Nakoniec ma vytočili tak, že som im dala na tretí krát tie isté papiere ale už na protipodpis a mám pokoj, už ich majú všetky.

a po pár mesiacoch mi príde papier, že nemám vydokladovaný II.stupeň VŠ štúdia...a súvisí mi to s ÚP... hovorím zvykaj si,
nie si sama v tomto štáte, a oni majú čas konať v takých veciach, a tiež sú len ľudia a robia chyby.

štve ma aj to, že som musela chodiť nezmyselne na úrad No nemusela si, ved si mohla ostať dobrovolne nezamestnaná alebo si nájsť prácu na tie dva mesiace.
, a keď mi pani povedala, prečo si nehľadám prácu a ja som jej povedala, že si ju nehľadám, lebo sa pripravujem na ťažké príjimačky na PhD - tak bolo zle...

pýtala sa kraviny ona to považovala za dôležité , namiesto, aby vravela podstatné veci...

skúsim tam zajtra ísť a uvidím, či mi vôbec vystavia nejakú kópiu oboch rozhodnutí aj R do evidencie aj R o vyradení z evidencie... A ako som písala, odporúčam zakladať také doklady a nevyhadzovať.

podľa mňa osobne je to jeden obrovský systém chaos a neochota ľudí...robia si svoju prácu
koment v texte modrým.
kalehit29
14.10.11,09:08
Prosím Vás, vie mi niekto poradiť.
Bol som evidovaný na UP a požiadal som o vyradenie z evidencie. Dostal som 3-krát rozhodnutie o vyradení z evidencie.

Čo s ním? Jedno má isť do Zdravotnej poisťovne, druhé do Sociálnej a tretie je moje ? Či to mám dať novému zamestnávateľovi?

Za odpoveď ďakujem.
Tweety
14.10.11,09:11
Prosím Vás, vie mi niekto poradiť.
Bol som evidovaný na UP a požiadal som o vyradenie z evidencie. Dostal som 3-krát rozhodnutie o vyradení z evidencie.

Čo s ním? Jedno má isť do Zdravotnej poisťovne, druhé do Sociálnej a tretie je moje ? Či to mám dať novému zamestnávateľovi?

Za odpoveď ďakujem.
2 sú tvoje, jedno odnesieš do ZP.