krskin
14.10.11,10:24
Zdravím chcel by som sa opýtať či by niekto nevedel poradiť idem kupovať záhradnú chatku a jeden známy ma upozornil , keďže pozemok k záhradnej chatke ešte nie je v OV okrem Dohody o postupení práv ..... vraj potrebujem aj Zmluvu o budúcej zmluve .... z dôvodu nejakých zmien v zákonoch, a v prípade budúceho odkupovania do OV bude uvadzaní ako kupujúci bývalý vlastník ZCHatky a ten na základe tejto zmluvy, bude musieť predať (odstúpiť) pozemok mne ako vlastníkovi chatky za sumu , za ktorú sa bude odkupovať ... aby nenastal problém že bude chcieť navyšovať cenu poprípade nebude chcieť pozemok predať niekomu inému. Neviem či som to presne špecifikoval , dúfam že áno. V súčastnej dobe je pozemok vo vlastníctve Povodia Váhu a vraj by sa mal odkupovať na budúci rok.
Ďakujem.
Mgr.Shrek
14.10.11,09:32
No podstatou zmluvy o budúcej zmluve je to, že sa zmluvné strany dohodnú, že na základe výzvy jednej z nich niekedy v budúcnosti pristúpi druhá zmluvná strana k podpísaniu budúcej zmluvy.Ak si teda chcete "zarezervovať" tak môžte takú zmluvu podpísať.
Obsahom zmluvy o budúcej zmluve bude záväzok zmluvných strán do X dní od odkúpenia pozemku do OV uzavrú kúpnu zmluvu nasledujúceho obsahu. Potom bude nasledovať samotná kúpna zmluva.
Pozor však na to, či vôbec dôjde k odkúpeniu pozemku do OV
krskin
15.10.11,06:24
Dakujem v mojom pripade to bude tazsie v tom aby som to niekomu kto to bude spisovat vysvetlil tak aby to nakoniec nebolo v moj neprospech....