18TommyBoy
25.11.11,12:22
Dobry den,

chcel by som sa Informovat ze som bol vyse roka na Urade Prace a nasiel som si pracu. Bol som na Absolventskom praxe a zobrali ma tam.
Moja otazka by bolo ci je take daco aby som dostaval dalej "niaky prispevok" ze som si sebe nasiel pracu, alebo to je len vymysel par kamaratov. Dakujem
tictac7
25.11.11,11:41
existuje taký príspevok, neviem, ako sa volá, to ti povedia na úrade práce, aj to, či máš naňho nárok. Vypláca sa pol roka mesačne. Viem o tom len sprostredkovane, lebo máme dvoch takých pracovníkov, ktorí boli dlhodobo nezamestnaní a teraz im každý mesiac vypĺňam tlačivo na úrad práce, ktoré mi doniesli a oni na základe toho dostávajú tento príspevok. Ale naozaj netuším v akej výške a aké sú podmienky nároku. Všetko Ti povedia na úrade práce.
ewita888
25.11.11,11:44
budú to zrejme cestovné náhrady
tictac7
25.11.11,11:49
budú to zrejme cestovné náhrady

nie, nie sú to cestovné náhrady, je to regulérny príspevok, je vyplácaný na základe HM a odpracovaných hodín, ČM....(tieto údaje im dávam na potvrdenie). A necestuje z nich ani jeden.
ewita888
25.11.11,12:07
18TommyBoy
25.11.11,12:10
Ano presne natoto som myslel, dakujem krasne vsetkym :)
tictac7
25.11.11,12:11
Xanti
25.11.11,16:50
Dobry den,

chcel by som sa Informovat ze som bol vyse roka na Urade Prace a nasiel som si pracu. Bol som na Absolventskom praxe a zobrali ma tam.
Moja otazka by bolo ci je take daco aby som dostaval dalej "niaky prispevok" ze som si sebe nasiel pracu, alebo to je len vymysel par kamaratov. DakujemTommyBoy nechcem ťa sklamať, ale príspevok priznajú len v prípade, že si predtým poberal dávky v hmotnej núdzi. A tie môžu poberať občania starší ako 25 rokov. A ty si spomínal absolventskú prax, takže zrejme viac ako 25 rokov nemáš, a príspevok v hmotnej núdzi Ti vyplácaný nebol.
Tým pádom nemáš nárok na tie príspevky čo Ti dali link vyššie a ani na aktivačný príspevok
Aktivačný príspevok patrí občanovi a každej fyzickej osobe, ktorá sa s občanom v hmotnej núdzi spoločne posudzuje na podporu získania, udržania alebo zvýšenia vedomostí, odborných zručností alebo pracovných návykov na účely pracovného uplatnenia, ak splnili podmienky nároku na dávku.

Nárok na príspevok má:

Občan, ktorý sa zamestnal a:
· bol dlhodobo nezamestnaný,
· pred nástupom do zamestnania mal zabezpečované základné životné podmienky,
· príjem zo závislej činnosti je na úrovni minimálnej mzdy, najviac na úrovni trojnásobku minimálnej mzdy.
doba poskytovania – najviac 6 mesiacov

Výška príspevku 63,07 € mesačne.

zdroj : http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmotna-nudza/davka-a-prispevky-v-hmotnej-nudzi.html?page_id=226