James144
29.02.12,23:13
Dobrý deň,

Mám jednú otázku. Registroval som sa na UPSVaR kvôli príspevku na začatie podnikania. Je to už dobrého pol roka. Ak by som pravdu povediac vedel, čo za horor je tie peniaze získať, tak takú chybu nikdy neurobím. Myslím ale že to už tých pár ďalších mesiacov pretrpím.

K veci: Dospel som k názoru že keď už musím kysnúť na tom úrade tak dlho, že by som si mohol vybaviť absolventskú prax. Moja otázka je prostá podľa toho čo som zistil trvanie je minimálne 3 mesiace. Ak by mi to vyšlo(konečne by ma v apríli priradili na internú prípravu) a živnosť by som si založil v priebehu tretieho mesiaca absolv. praxe tj bol by som vyradený z evidencie. Musím niečo vraciať alebo ako to je? Nemáte niekto skúsenosť s tým že by sa absolvent v priebehu praxe zamestnal?

Z dohody medzi zamestnávateľom a UP:
"2.Úrad má právo odstúpiť od dohody aj v prípade:


ak absolvent školy, vedený v evidencii uchádzačov o zamestnanie, bez vážnych dôvodov preruší alebo ukončí vykonávanie absolventskej praxe,
vyradenia absolventa školy z evidencie uchádzačov o zamestnanie,
dlhodobej PN,(presahujúcej 30 dní) absolventa školy počas výkonu absolventskej praxe. "
Čo znamená ale takéto ukončenie z pohľadu zamestnanca(mňa) som sa nedopátral.

Viem že toto by mi mali povedať na UP ale dnes mi tam nikto nebral telefón a zajtra majú nestránkový deň.

Ospravedlňujem sa ak som tému zle zaradil.
Xanti
29.02.12,22:24
Pred rokom známy,
začal vybavovať príspevok na podnikanie, ale aj chodil na absolventskú prax.
Nebol to problém, spravil kurzy školenia a všetko potrebné pre podnikanie a dnom otvorenia živnosti sa mu zrušila absolventská prax.
Nič nemusel vracať.