mon26e
10.04.12,18:16
Priateľ má v ČR založenú s.r.o./je to občan ČR/ - Obchodná činnosť, je v ČR vedený aj ako štvrťročný platca DPH...Chce si na Slovensku otvoriť obchod s textilom, ktorý bude zakúpený v zahraničí...Tovar to bude nový, bude však napr.nižšie kvality... Aké sú pre ňho podmienky na Slovensku na takéto podnikanie? Kde by som mohla nájsť ohľadom toho všetky informácie?
sroservis
10.04.12,20:40
Dobrý deň,

ak si chce v SR zriadiť kamenný obchod (t.j. nebude tovar dodávať zo zahraničia formou e-shopu), má v zásade na výber z týchto možnosti:
a) česká s.r.o. si zriadi v SR organizačnú zložku zaregistrovanú do obchodného registra (pre ktorú je potrebné vybaviť slovenský živnostenský list),
b) priateľ si zriadi slovenskú s.r.o. alebo
c) vybaví si slovenský živnostenský list.

Samozrejme nového podnikateľa je potrebné zaregistrovať na príslušný daňový úrad pre plnenie daňových povinností (daň z príjmov, DPH a pod.).
Otvorenie obchodu - vyžaduje ohlásenie prevádzkarne na živn. úrad, súhlas regionálneho úradu verejného zdravotníctva (ktorý môže určiť ďalšie podmienky), ohlásenie otváracích hodín obci).
Prípadných zamestnancov je potrebné ohlásiť do Sociálnej a zdravotných poisťovní.

Pekný deň.
profesional
11.04.12,06:48
Dalsi co chce dovazat cinske smejdy?
mon26e
11.04.12,08:18
Textil,ktorý sa v zahraničí...konkrétne v Nemecku predáva ako tovar, ktorý nie je 1.triedy, napr. preto, že na ňom chýba gombík, alebo je povytiahnutá nitka, čo sa stáva napr. v slovenských obchodoch bežne aj pri tovare, ktorý je u nás označovaný ako prvotriedny :-)))...Nechápem Vášmu "odbornému" príspevku profesional, ale ak ste si uľavili, nech Vám padne na úžitok :-D
mon26e
11.04.12,08:18
Ďakujem :-)
mon26e
11.04.12,08:34
Mimochodom...čo sa už dnes "nevyrába v Číne"...a dávajú si to tam vyrábať nie také značky (topánky, autá, elektronika)...a nie v takých obchodoch :-))) Keďže tovar, ktorý mienime predávať nebol určený na predaj v krajinách "bývaleho východneho bloku", možno to s tou Čínou nebude až tak zlé :-))))))))