almolonga
27.02.06,18:47
Prosím Vás ako mám zaúčtovať, ak SZČO platí odvody peňažným poukazom U, na podacom lístku je suma odvodov Sk 966,-- a sadzba platená pošte Sk 7,--?
Zita5
27.02.06,18:49
Prosím Vás ako mám zaúčtovať, ak SZČO platí odvody peňažným poukazom U, na podacom lístku je suma odvodov Sk 966,-- a sadzba platená pošte Sk 7,--?
1/Výdavok - pokladňa oproti
2/Výdavky ovplyvňujúce základ dane - platba do fondov,poštovné - prevádzková réžia .

Ja osobne takýto prípad účtujem SW v peňažnom denníku vo dvoch riadkoch , ale v PD robenom ručne to môžeš zaúčtovať v jednom riadku .
va1ke
27.02.06,19:27
1/Výdavok - pokladňa oproti
2/Výdavky neovplyvňujúce základ dane - platba do fondov,poštovné - prevádzková réžia .

Ja osobne takýto prípad účtujem SW v peňažnom denníku vo dvoch riadkoch , ale v PD robenom ručne to môžeš zaúčtovať v jednom riadku .

chcem sa spýtať prečo výdavky neovplyvňujúce základ dane - platby do fondov, poštovné-prevádzková réžia.
NIe sú to výdavky odpočítateľné od základu dane.
Zita5
27.02.06,19:31
[quote=va1ke]chcem sa spýtať prečo výdavky neovplyvňujúce základ dane - platby do fondov, poštovné-prevádzková réžia.
NIe sú to výdavky odpočítateľné od základu dane.[/quote

Ďakujem za postreh , už som to opravila .:) ;)
va1ke
27.02.06,19:32
nemáš za čo.
DanielaSL
27.02.06,19:36
1/Výdavok - pokladňa oproti
2/Výdavky ovplyvňujúce základ dane - platba do fondov,poštovné - prevádzková réžia .

Ja osobne takýto prípad účtujem SW v peňažnom denníku vo dvoch riadkoch , ale v PD robenom ručne to môžeš zaúčtovať v jednom riadku .
Zitka aj ja to účtujem v dvoch riadkoch , ale len sa chcem na takú technickú záležitosť opýtať , tam kde máš výdaj na poštovné pripneš kópiu bločku alebo to necháš len s poznámkou, že je to na doklade predošlom?
Zita5
27.02.06,19:41
Zitka aj ja to účtujem v dvoch riadkoch , ale len sa chcem na takú technickú záležitosť opýtať , tam kde máš výdaj na poštovné pripneš kópiu bločku alebo to necháš len s poznámkou, že je to na doklade predošlom?

Nechám to len v poznámke , pretože vždy pri účtovaní takého prípadu mám tie dva VPD tesne za sebou, takže pri kontrole sa vráti o jeden list a je to viditeľné .Aj teraz mi také doklady prechádzali kontrolou a boli spokojní daniari .Takže asi takto .:)
DanielaSL
27.02.06,19:45
Nechám to len v poznámke , pretože vždy pri účtovaní takého prípadu mám tie dva VPD tesne za sebou, takže pri kontrole sa vráti o jeden list a je to viditeľné .Aj teraz mi také doklady prechádzali kontrolou a boli spokojní daniari .Takže asi takto .:)
Ďakujem Zitka....potešila si ma , lebo ja to tiež tak robím. Tých bločkov je veľa a stále behať fotiť, keďže som donedávna nemala kopírku sa mi nechcelo.Len som sa bála, aby kontrola nemala námietky.
Zita5
27.02.06,19:48
Ďakujem Zitka....potešila si ma , lebo ja to tiež tak robím. Tých bločkov je veľa a stále behať fotiť, keďže som donedávna nemala kopírku sa mi nechcelo.Len som sa bála, aby kontrola nemala námietky.
Dani , ja si myslím , že to nie je taký dôvod,sa strachovala lebo vieš , že myslím že máloktorý soft Ti to tak rozúčtuje , aby sme to mali v jednom riadku .;)
Paula
27.02.06,19:53
Ten môj softík mi vytlačí dva riadky s dvoma zápismi na jednom doklade :)
va1ke
27.02.06,19:58
ja to účtujem tiež do dvoch riadkov ale pod tým istým výdavkovým dokladom. na výdavkovom doklade mám napísane zúčtované v denníku pod poradovým číslom a tam napíšem čislo riaku kde som účtovala platbu do fondov a druhé číslo poštovné.
Zita5
27.02.06,20:16
[quote=Paula]Ten môj softík mi vytlačí dva riadky s dvoma zápismi na jednom doklade :)[/quote

Paula to máš dobrý softík :)
DanielaSL
27.02.06,20:22
Pauli...hoď reklamu...aký to vlastne máš?
Paula
27.02.06,20:27
Pauli...hoď reklamu...aký to vlastne máš?
...IFOsoft
emily
27.02.06,20:42
Ten môj softík mi vytlačí dva riadky s dvoma zápismi na jednom doklade :)
Aj mne:) :) :)
Ja mám MK-soft.
IFOsoft robím PÚ, ale vlasy sa mi ježia z neho...JU nepoznám v IFOsofte