Terezia34
21.01.13,08:15
Dobrý deň, ako môžem odstúpiť od zmluvy? Podpísala som pred pár dňami zmluvu s jednou stavebnou sporiteľňou ako viazaný fin. agent, je to práca na živnosť. Som už prihlásená do NBS, avšak som si to rozmyslela, nakoľko som dostala lepšiu ponuku na trvalý pracovný pomer. Živnosť som si ešte nevybavila. Stačí zrušenie poslať do NBS a vypísať ostúpenie od zmluvy, nakoľko evidentne zmluva nie je platná bez IČO/DIČ? Prosím o súrnu radu!
Ďakujem
veronikasad
21.01.13,07:19
Viazaný finančný agent si nevybavuje živnosť na ŽU. Treba sa registrovať na DU a vybaviť si DIČ. Zmluva platná je, len za nesplnenie oznamovacej povinnosti na DU dostaneš pokutu.
sroservis
21.01.13,17:30
Dobry den, ak chcete dosiahnut vymaz z nbs registra, musite ukoncit svoj vztah k stavebnej poistovni /dohoda, vypoved, odstupenie - podla podmienok dohodnutych v zmluve o sprostredkovani/. Stavebna poistovna nasledne poziada o vymaz vasej osoby z registra.
Neuvedenie ico a dic v zmluve o sprostredkovani, v danom pripade nesposobuje jej neplatnost, zrejme ste ich v case uzavretia zmluvy, ani nemali pridelene.
Pekny den
Katy a R
21.01.13,17:34
a ja ešte doplním, že v zmluve, ktorú máš s bankou uzavretú máš určite napísané, ako treba ukončiť zmluvný vzťah.:confused:
.. vidím, že medzitým už to tu je - opakujem;)