Linda6
24.02.13,13:07
Dobry den, obraciam sa na vas s prosbou o pomoc v trosku komplikovanom pripade mojho bratranca. Ma 4rocne dieta. On a matka dietatka byvaju spolu aj s dietatkom. Posledny rok maju ale coraz vacsie problemy, velmi sa hadaju, dieta sa zacina MATKY bat! matka velmi krici aj na otca aj na dieta, vulgarne pred dietatom nadava a vzdy sa vyhraza ze mu vezme hracky, oblecenie atd, niekedy aj s dietatom len tak odide, otec sa vrati domov z prace a nevie kde su, matka nedviha telefom. otec sa sprava normalne, nekrici, nieje agresivny, zato ta matka to je jedna hruza... On sa snazil to urovnat, aby boli normalna rodina ale uz nevladze, a navyse na dietati si uz aj v skolke vsimli ze sa nieco zmenilo, myslim ze to ma na neho velmi zly vplyv, je mi ich velmi luto.... ta matka sa o dieta nedokaze postarat, doma ani nevari, nestara sa o domacnost, a hlavne to je problem ze dietatu nevenuje takmer ziadnu pozornost, ak si ho chce ziskat tak nieco kupi a mysli si ze toto je vychova, v poslednom obdobi uz dieta ani nechce nikam s matkou ist,a ta potom zas len vrieska a vyhraza sa a uteka sama nevedno kam...fakt hrozne ...najradsej by sa s nou rozisiel a dieta si nechal, kedze ona ani nieje matka v pravom slova zmysle, ostava s nou uz len aby bol s dietatom a dohliadal na jeho normalny zivot a vychovu...CO MOZE OTEC UROBIT AK CHCE ABY DIETA BOLO ZVERENE JEMU, KED ANI NIESU MANZELIA? BOJI SA ZE ONA TO DIETA ZNICI :(
cien
24.02.13,12:31
Osobne si myslím, že to, že neboli a nie sú manželia nemá nič spoločné s tým, či ho môže alebo nemôže otec získať do starostlivosti. Pokiaľ má preukázané, že je otcom, teda je zapísaný v rodnom liste, tak stačí to dať podľa mňa na súd a uvidí sa. Ak nie je v rodnom liste, bude musieť najprv dokázať otcovstvo a potom požiadať o zverenie.
hubatá
24.02.13,13:01
Chovanie matky nahrať na mobil a požiadať o pomoc ÚPSVaR, aby dal na súd zverenie dieťaťa do starostlivosti otca. Najlepšie ale ak by mal svoj byt, trvalé zamestnanie prípadne rodičov čo by mu so starostlivosťou o dieťa pomohli.