puk200
26.03.13,16:38
chcem sa opytat ked som januar pracovala na dohodu a v buducnosti napr.april, maj budem chciet ist na absolventsku prax bude to mozne??..na urade mi povedala ze ked som uz pracovala na dohodu uz nemam narok na absolventsku prax jedine ze sa vyradim a potom opat prihlasim a pockam 3 mesiace tak potom hej ale teraz ze nie...v zakone som nasla ze mam narok bez ohladu nato ci som uz predtym vykonavala pravidelne platene zamestanie..dakujem
GabiZ
26.03.13,15:48
Moja dcéra pracovala na dohodu a teraz je na absolventskej praxi, takže to vplyv na prax nemá. Pravda ale je, že evidovaná bola viac ako 3 mesiace, takže asi len to bolo podmienkou.
puk200
26.03.13,16:36
ja som tiez uz 3 mesiace.. pocas tej dohody som nebola vyradena takze by nemal byt problem... jedine ze pracovnicka nepozna zakon :-)
Robina
26.03.13,21:03
Ja by som sa tiež potrebovala opýtať ohľadne absolventskej praxe: dcéra je na rodič. príspevku - bude jej končiť, keď sa zaeviduje na ÚP, tak po troch mesiacoch môže ísť na AP? Aký je tam postup, prosím vás? Počas rodič. príspevku sa nemôže zaevidovať, však? Ďakujem veľmi pekne
GabiZ
03.04.13,10:24
K prvej časti otázky : za absolventa školy sa na účely poskytovania príspevku na vykonávanie absolventskej praxe považuje okrem absolventa školy mladšieho ako 25 rokov veku, ktorý skončil sústavnú prípravu na povolanie v dennej forme štúdia pred menej ako dvomi rokmi a nezískal svoje prvé pravidelne platené zamestnanie aj každý uchádzač o zamestnanie do 26 rokov veku bez ohľadu na to, či skončil sústavnú prípravu na povolanie, a bez ohľadu na to, či získal pravidelne platené zamestnanie. Nakoľko nepíšete podrobnosti, tak musíte zvážiť, či túto podmienku spĺňa. Čo sa týka evidencie na úrade práce. Predtým, ako nastúpila na materskú dovolenku a teda teraz poberá rodičovský príspevok, bola nezamestnaná ale nebola evidovaná na úrade práce? Ak áno, tak o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie (UoZ) požiada do siedmich kalendárnych dní odo dňa skončenia osobnej celodennej starostlivosti o dieťa, potom sa zaradí do evidencie UoZ odo dňa nasledujúceho po skončení osobnej celodennej starostlivosti o dieťa. No a potom platí pri podaní žiadosti o AP podmienka (ak je splnená prvá časť príspevku) a to podmienka dĺžky vedenia uchádzača o zamestnanie v evidencii uchádzačov o zamestnanie na účely poskytnutia príspevku na vykonávanie absolventskej praxe, ktorá je najmenej 3 mesiace.