malyspaniel
03.04.13,20:48
Dobrý večer . Potreboval by som poradiť ohľadne autorského práva a vydavateľského povolenia k zverejneniu diela . Kde sa dá zaregistrovať autorské právo k literárnemu dielu a kde získam povolenia na jeho rozšírenie alebo publikovanie ? Potrebujem mať k tomu aj živnosť alebo firmu ? Za Vaše odpovede ďakujem .
mattto
03.04.13,18:53
autorské právo sa neregistruje

súhlas so šírením diela, resp. nakladaním s dielom získaš od nositeľa tohto práva

ak ide o podnikanie, potrebuješ oprávnenie na podnikateľskú činnosť, definícia podnikania je uvedená v živnostenskom zákone a obchodnom zákonníku
malyspaniel
03.04.13,19:05
Ahoj Matto Takže keď som napísal knihu a som jej autorom , súhlas nepotrebujem od nikoho ? A keď ju teda chcem dať vydať , môžem aj bez živnosti ?
mattto
03.04.13,19:19
malyspaniel (http://www.porada.sk/member.php?u=288081) 9 Minutes Ago #39252 Ahoj Matto Takže keď som napísal knihu a som jej autorom , súhlas nepotrebujem od nikoho ? A keď ju teda chcem dať vydať , môžem aj bez živnosti ?

nepotrebuješ súhlas, môžeš si vydať čo chceš, kedy chceš, stačí si zaplatiť tlač a úpravy pred (zalamovanie atď.), písanie kníh nie je podnikaním, takže nepotrebuješ ani živnostenský list, daj si do google "ako vydať knihu" a vybehne ti plno odkazov a firiem, ktoré ti to všetko urobia