Numinoso
04.04.13,11:03
Zdravím, moja otázka - môže obchodná spoločnosť (sieť potravín) poskytovať svojim zamestnancom vlastné stravné lístky - lístky bude môcť zamestnanec použiť výhradne v podnikových predajniach?

Jednalo by sa o tzv. "vlastné" stravné lístky, ktoré si spoločnosť sama vyrobí, dostanú sa k nim len zamestnanci. Nakoľko väčšina zamestnancov používa gastráče práve na nákup v potravinách (iných, než podnikových).
avalik
04.04.13,09:31
mám za to, že nemôže:

§152
(2) Zamestnávateľ zabezpečuje stravovanie podľa odseku 1 najmä poskytovaním jedného teplého hlavného jedla vrátane vhodného nápoja zamestnancovi v priebehu pracovnej zmeny vo vlastnom stravovacom zariadení, v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa alebo zabezpečí stravovanie pre svojich zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby, ak ich sprostredkuje u právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie poskytovať stravovacie služby. Nárok na poskytnutie stravy má zamestnanec, ktorý v rámci pracovnej zmeny vykonáva prácu viac ako štyri hodiny. Ak pracovná zmena trvá viac ako 11 hodín, zamestnávateľ môže zabezpečiť poskytnutie ďalšieho teplého hlavného jedla.