zuzana
09.03.06,09:26
Prosím Vás ako robíte v MRP kurzové rozdiely pri čiastočnej úhrade zahr.faktúry?Môžete mi popísať postup?Alebo nerobíte pri čiastoč.úhrade kurz.rozdiel ale celé až na konci roku k 31.12.?
Vlasta
09.03.06,09:31
Ja dávam aj kurzové rozdiely pri čiastočných úhradách. Zaplatená suma v cudzej mene krát rozdiel kurzovej hodnoty meny dátum vystavenia - dátum zaplatenia.
zuzana
09.03.06,10:23
Ale ako to účtuješ a nahadzuješ do knihy faktúr ako úhradu, popíš konkrétnejšie prosím.
zuzana
10.03.06,05:38
Nikto mi neporadí?
misolga
10.03.06,07:20
Zahr.faktúru evidujem v knihe záväzkoch kde v type DPH zadaj číselný kód buď dovoz z eú alebo z iných štátov mimo eú a do edidačného poľa kde si udávaš predmet faktúrácie klikni na záložku zahraničná mena a daj kurz platný v deň zaúčtovnia záväzku, a v čast položky faktúry zadaj predmet fakturácie a sumu v zahraničnej mene.Celková faktúra sa zároveň prepočíta na slovenskú menu a zaúčtuješ do účt.denníka.Pri úhrade aj keď čiastkovej , klikni na uhradiť v hornej časti tabulky úhrady zadaj kurz platný v deň úhrady,zadaj dátum úhrady , doklad , klikni na prepočítaj na Sk alebo zahr.mena - skontroluj či prepočet na sk menu súhlasí s bank.výpisom a klikni na kurz.rozdiel a možeš si zaúčtovať kurz.rozdiel a potom úhradu. Kurzový rozdiel ti vznikne pri každej čiastkovej úhrade. Spôsob uhrádzania zahr.platieb má MRp uvedené na svojej intern.stránke v otázkach zákazníkov, treba len vyhľadať.