ztallerossy
05.06.13,18:52
Ahojte,

rozvádzame sa a až teraz (2 týždne pred pojednávaním) mi došiel balíček zo súdu s rôznymi tlačivami. Pozerám, moje vyjadrenie, čo som dával cca. koncom apríla/začiatkom mája tam chýba, pričom sú tam dva nové: jeden ma vyzýva, že 10 dní od 14. februára sa môžem vyjadriť k návrhu a druhý, že podľa bydliska matky prideľujú za opatrovníka ÚPSVaR XY.

Nuž problém je v tom, že som bol nahliadnuť prvýkrát v marci a druhýkrát asi v polke mája a TIETO DOKUMENTY TAM NEBOLI!!! Ergo dodatočne ich tam dali so spätným datovaním, mne doručené neboli a nemohol som sa vyjadriť. Nejde náhodou o FALŠOVNIE úradného dokumentu? Tieto dokumenty v balíku neboli ešte pred cca. 3 týždňami - otázne je:

1) či je to problém z hľadiska vývoja procesu a teda či sa do toho oplatí rýpať a
2) ak sa oplatí rýpať, ako ja môžem dokázať, že tie papiere tam neboli, keď všetky spisy skladujú len oni na súde? Bez mihnutia oka povedia, že tam boli a okamžite by som mal na krku krivé obvinenie, a falšovanie dátumu asi neviem dokázať. Či áno? Aké mám nástroje a možnosti? Z mojej strany by to bolo tiež dosť silné obvinenie a rovno na adresu súdu... (aj keď to tak proste BOLO)
3) prinajmenšom toľko viem dokázať, že mi nič v danom termíne doručené od nich nebolo, t.j. nemohol som ani vedieť o tom, že sa môžem vyjadriť - čo určite nie je v poriadku, len neviem, ako tento "priestupok" či "pochybenie súdu" pomenovať. Bude to stačiť?

Vopred vďaka za každý názor.
Mária27
07.06.13,20:49
Súd môže žiadať vyjadrenie do 10 dní od doručenia, nie od založenia spisu - doručenie by ti museli preukázať. Ak nazeráš do spisu, všimni si aj číslovanie dokumentov (posledné číslice) - ale oni sú schopní aj to vymazať a prepísať (videla som prepísané číslo na rozsudku, hoci pod pôvodným je zapísaná časť v katastri).

Ešte by si mal vedieť, že sudca môže podľa zákona pracovať aj doma, takže si to brávajú so sebou. A keď ti zasielajú niečo, tak nie tvoje vyjadrenia, len druhej strany.

Sudcovia si môžu dovoliť čokoľvek, napísať aj do rozsudku väčšiu blbosť ako laik, oni sú nepostihnuteľní a nesmrteľní (neodvolateľní) ! Ledaže by nasrdili nejakého vplyvného politika, ktorý je práve pri moci ...