Erika87
22.06.13,18:10
Zdravim vsetkych,

chcela by som sa opytat, kupujeme byt ,cast penazi ide z hypoteky,vsetko bolo ok, mandatne aj zalozne zmluvy podpisane, vklad do katastra zrealizovany, byt uz je dokonca prevedeny na nas ako kupujucich, ale banka k cerpaniu uveru este potrebuje dodatok k zmluve (ktory je podla mna bezpredmetny,ale budis..)
podpisovanie zmluv v banke prebehlo 22.maja, 21.juna mi pracovnicka banky napisala,ze schvalovatel vyzaduje k cerpaniu este aj ten dodatok
znamena to, ze ak sme vtedy v maji nastavovali,aby povodnym majitelom k 20.junu bola vyplatena splatka vo forme uveru - ze tato im vyplatena stale nebude????

dakujem
KEJKA
22.06.13,17:08
pokiaľ nebude schválené čerpanie, nebude čiastka vyplatená.
Martin Vacho
23.06.13,11:16
Ak malo k uvoľneniu peňazí z úveru dôjsť po termíne, ktorý bol uvedený v zmluve o prevode vlastníctva tak dodatok bude potrebný. V niektorých bankách nie je potrebné, aby to bolo podpísané u notára, ale minimálne na pobočke banky áno. Dodatok si môžete napísať bez nejakej formálnej štruktúry - stačí ak tam napíšete zúčastnené strany, doplníte jednou vetou že dodatok je urobený pre potreby uvoľnenia peňazí z úveru a termín zaplatenia celej kúpnej ceny môže byť do - a dáte napr. 14 dní alebo do konca júla... to je už jedno - je to iba formálna blbosť.