marianačer
10.07.13,14:01
Dobrý deň ,potrebujem poradiť dostala som výpoveď kvôli tomu ze som sa pani majiteľky pýtala ohľadom voľných dni a sviatkov ako mame robiť v predajni a to sa nepáčilo vedúcej predajni a na jej podnet som od majiteľky dostala výpoveď môžem sa s týmto obrátiť na inšpektorát práce ved som nič neporušila len som sa opýtala v robote som bola.Začalo to týmže som sa druhý krát pýtala majiteľky za volne dni a sviatky a to moju vedúcu predajne nahnevalo že som to riešila poza jej chrbát ale azda ja sa môžem s majiteľkou rozprávať kedy chcem a tak došli po mesiaci a oznámili mi že mam výpoveď že mam ísť k majiteľke a dohodnúť sa na výpovedi .Dali mi na výber z troch možností bud dohodou,alebo pre porušenie pracovnej disciplíny alebo dám výpoveď ja a nedostanem podporu nezamestnanosti a tak som podpísala dohodou môžem to napadnúť.keď som bola za majiteľkou sa porozprávať o tom tak mi povedala že aj mne by sa to nepáčilo že som to riešila poza jej chrbát ale to nieje dôvod na výpoveď .
Tweety
10.07.13,12:03
uveď bližšie, výpoveď akú alebo okamžité skončenie?
julysak
10.07.13,14:45
Nepýtaj sa. Aj tak ti dá polovičnú odpoveď :D
Zoskenovať / pricapiť (ja napríklad nie som jasnovidec )
misoft
10.07.13,15:25
Aký bol uvedený dôvod výpovede? Bez toho sa to nedá posúdiť, ako poradiť.
KEJKA
11.07.13,03:50
ten dôvod isto vo výpovedi nemáš uvedený. Ak považuješ výpoveď za neplatnú, môžeš to dať jedine na súd, ten rozhodne. Možno sa majiteľka zľakne a výpoveď stiahne, kto vie?
veronikasad
11.07.13,09:41
Pre ktorú z tých možností si sa rozhodla ? Aký dôvod by uviedol zamestnávatel v prípade výpovede z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny - si si vedomá, že si nejakú porušila ?