mpall
04.10.13,21:48
poradaci potrebujemporadiť nakolko nemam v tomto vôbec jasno : Dvaja spoločníci, ktorí sú zaroveň konatelia v novovzniknutej s.r.o vložili základný vklad každy po 2500 eur. Je nejaká lehota do kedy nemôžu s týmito peniazmi hýbať ?
Alebo poradte kde s apodrobne a hlavne zrozumitelne dozviem ako je to vlastne s pravnou formou podnik s.r.o - povinnosti, odvody, účtovanie /JU ale PU/
ďakujem
tictac7
04.10.13,19:54
vložili vklad na účet alebo do pokladne - je to jedno, od prvého dňa s tým môžu nakladať - rozumej míňať, teda hýbať smerom dole
...a nerozumiem ako podrobne a ako zrozumiteľne sa čo chceš dozvedieť s právnou formou - povinnosti voči komu, čomu, odvody voči komu, čomu, účtovanie - no tak hádaj, ale myslím, že je len jedna správna odpoveď.... t.j. túto druhú časť si rozmeň na drobné a polož konkrétne otázky, čo nevieš - v prípade, že sa rozhoduješ medzi JÚ a PÚ - ani žiadne otázky nepokladaj a odkáž firmu na spracovanie účtovníctva niekomu inému..
Filip Glasa
05.10.13,06:44
ZI vlozia napriklad na firemny ucet v banke. Maju teda na ucte 5000 eur a mozu zacat podnikat - nakupit za tieto peniaze tovar, platit platy, najom, sluzby atd.