apel
05.10.13,19:44
Dobry den,
potrebovala by som poradit. Moj stary otec podpisal zmluvu o buducej zmluve o zriadenie kanalizacnej pripojky. (nikomu nedal vediet, ze nieco take urobil, je to 70 rocny clovek) Ta obsahuje, ze ked sa vybuduje verejna kanalizacia sa musi do 90 dni pripojit. Kedze to neurobil, predvcerom mu dosiel list zo sudu, rozkaz na plnenie, ze sa musi pripojit do 90 dni a takisto musi zaplatit sudne trovy 99,5 E. Da sa nejako branit??
buchač
05.10.13,17:51
Citujem :

Rozkaz na plnenie bude smerovať voči povinnosti plniť inú ako peňažnú povinnosť. Môže ním byť uložená povinnosť napríklad vydať určitú vec, dodať alebo vykonať pre navrhovateľa určitú prácu či úkon.

Takýto rozkaz súd bude môcť vydať v skrátenom konaní aj bez výslovnej žiadosti navrhovateľa a bez vypočutia odporcu. Súd pri jeho vydaní bude vychádzať z presného a úplného vykreslenia skutkového základu. Voči rozkazu bude môcť druhá strana podať odpor a rovnako ho bude môcť napadnúť návrhom na obnovu konania a podať proti nemu mimoriadne dovolanie.
http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/novela-sudneho-poriadku-zavadza-uplne-novy-procesny-institut/

Ale nemyslím , že ten odpor bude viesť k úspechu ...

P.S.:
Myslím si , že kanalizácia je predsa určitý posun vpred ....
arizona
05.10.13,18:21
a komu taku zmluvu podpisal?
apel
05.10.13,18:30
Kanalizacia je urcite posun v pred. Ide skor o to, ze sme o tom nevedeli, ze sa musi do 90 dni pripojit. A kedze na vybudovanie kanalizacie a kupelne su potrebne peniaze(stary otec musi nieco usetrit) tak to sa neda urobit hned. Kedze tam byva sam a vyzit z dochodku v dnesnej dobe nieje lahke.
buchač
05.10.13,18:54
Tak asi zostáva možnosť dohodnúť s obcou , mestom ...
arizona
06.10.13,04:19
Pokial je otec svojpravny, tak ma pravo podpisat cokolvek...asi mu treba do buducnosti vysvetlit, nech nepodpisuje nic sam,ale nech pocka na niekoho z rodiny. Teraz je to kanalizacia, v buducnosti to moze byt nieco ine...
arizona
06.10.13,04:19
otec je jediny vlastnik nehnutelnosti?
apel
06.10.13,15:29
podpisal to vychodoslovenskym vodarnam kosice predtym ako zacali budovat kanalizaciu v obci. Je jediny vlastnik. Ked dali do prevadzky kanalizaciu tak mu dosiel doporuceny list, ze sa ma pripojit do 90 dni. Lenze on to ma uz trosku v hlave popletene a zabudol ten list ukazat. A pride mi to trosku nefer po jednom liste hned davat na sud, ze sa ma pripojit. Takze aj co mal trosku usetrene tak to pojde asi na sudne trovy.
buchač
06.10.13,15:43
Nehľadaj radu tu na Porade .
Obráť sa na vodárne písomnou formou , kde požiadaj o to odpustenie tých trov ...samozrejme s patričným zdôvodnením ...

Nejak si ale nemôžem odpustiť poznámku s tou otázkou .

Kto bude v budúcnosti dedičom danej nehnuteľnosti ???
Lebo si myslím , že pre starkého je to nejaká tá vyššia položka z dôchodku a nič predsa nebráni tomu prispeniu na zaplatenie z tej vašej strany - rodina .
Ty , alebo poprípade rodičia a či iní potomkovia ...dalo by sa nazvať , že skladaná ...

Keď sa budeš/te brániť a prípadne by ste dali aj na súd , aj tak nevyhráte a iba nervy , čas a aj zbytočné výdavky budú a suma sa v konečnom dôsledku navýši ...