bredikova
20.03.06,07:25
Mám problém. Preprala som firmu s 2 dôchodkiňami. Majú stály pracovný pomer, t.j. neplatia IP a PvN. V programe mi to pri výpočte mzdy perfektne funguje. ALE :eek: pri exporte do SP (43 zamestnancov) mi stále vyhadzuje pri týchto dvoch zamestnancoch chybu. Keď som sa pozrela do súboru nie je tam označenie že neplatia poistenie v nezamestnanosti a tak szstém SP stále nechce prijať výkaz. Keď si výkaz vytlačím z programu je tam označenie že neplatia PvN a ja si teraz neviem poradiť. Je to súrne lebo dnes je výplatný termín. POMÓC.:confused:
bredikova
20.03.06,06:35
Prosím!! prosím!!
jana32
20.03.06,06:44
Mila brendikova to zavisi od toho aky program mas v PC , lebo to funguje spravne pokial viem len v XP - neviem ci to pisem spravne, ak fungujes pod starsou verziou Windowsu tak problem bude tu. odporucam v takom pripade stiahnut si oba subory XML aj CONF na disketu a ist do Socialnej poistovne kde ti to vedia opravit. Ak mas XP, tak si stiahni oba subory na disketu, nastav sa na XML subor kliknes pravym tlacitkom mysi a zobrazi sa ti panel nastrojov, myslim ze druhy v poradi su UPRAVY a ked kliknes na ne tak sa ti zobrazi ten subor XML v riadkovom zobrazeni, mozes tam vlastne doslova prepisat co potrebujes. Neviem ci z toho vyjdes, asi to pisem komplikovane. Inak ak vojdes na stranku socpoist.sk a najdes si tam Najcastejsie kladene otazky, je tam popisanych vela prave podobnych problemov.
bredikova
20.03.06,10:33
Tak som na to prišla. Na www.mrp.sk bolo uverejnené toto:

Otázka::p
Pri odosielaní výkazu do Sociálnej poisťovne cez internet, výkaz nie je akceptovaný. Dôvodom je nasledovná chyba: Chyba: PvN-zamestnávateľ: Chybná hodnota (1% z vym. základu na PvN) Chyba: PvN-zamestnanec: Chybná hodnota (1% z vym. základu na PvN) :p

Odpoveď::p
Zamestnanec, ktorého sa problém týka, je pravdepodobne dôchodca, ktorý neplatí poistenie na PvN. V takom prípade v oprave pracovného pomeru zamestnanca v záložke Mzdové údaje, Ostatné, nastavte kód výnimky vymeriavacieho základu na hodnotu L. Sociálna poisťovňa definovala zoznam výnimiek vymeriavacieho základu pre poistné aby bolo možné bližšie špecifikovať dôvod neplatenia niektorého z poistných príp. dôvod zníženia vymeriavacieho základu pre poistné u učitých typov zamestnancov (starobný dôchodca, invalidný dôchodca, osoba v štátnozamestnaneckom pomere atď.) Úplný zoznam kódov výnimiek nájdete na internetovej stránke https://podatelna.socpoist.sk.

A funguje to. SP mi výkaz akceptovala.:) :) :)
pingino
20.03.06,10:39
Pre doplnenie, ten zoznam kodov vynimiek najdete tu:

https://podatelna.socpoist.sk/Resources/dokumenty/EZU_FAQ.html