blogs
12.10.13,06:09
Dobrý deň, rád by som vedel aká je lehota na rozhodnutie verejného orgánu na rozhodnutie o odvolaní. V auguste som podal odvolanie voči rozhodnutiu verejného orgánu. Orgán, ktorého rozhodnutie som napadol sám o dovolaní nerozhodol vydaním rozhodnutia o odvolaní. V lehote 30 dní mi len oznámil, že vec postúpil na rozhodnutie svojmu nadradenému orgánu. V zákone o správnom konaní som nenašiel žiadnu informáciu v akej lehote musí byť odvolanie v takomto prípade rozhodnuté. Je to už temer 2 mesiace od podania odvolania.
luja5
12.10.13,11:52
Pokiaľ ide o zákon č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok), odpoveď by som videla v ust. § 60a s nadväznosťou na § 49 tohto zákona:

Štvrtá časť
PRESKÚMANIE ROZHODNUTÍ
§ 60a
Ustanovenia prvej až tretej časti sa primerane vzťahujú aj na konanie o odvolaní.

Tretia časť
PRIEBEH KONANIA
§ 49
Lehota pre rozhodnutie
(1) V jednoduchých veciach, najmä ak možno rozhodnúť na podklade dokladov predložených účastníkom konania, správny orgán rozhodne bezodkladne.
(2) V ostatných prípadoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak, je správny orgán povinný rozhodnúť vo veci do 30 dní od začatia konania; vo zvlášť zložitých prípadoch rozhodne najneskôr do 60 dní; ak nemožno vzhľadom na povahu veci rozhodnúť ani v tejto lehote, môže ju primerane predĺžiť odvolací orgán (orgán príslušný rozhodnúť o rozklade). Ak správny orgán nemôže rozhodnúť do 30, prípadne do 60 dní, je povinný o tom účastníka konania s uvedením dôvodov upovedomiť.
draik
12.10.13,12:07
Tu však treba poznamenať, že v rámci autoremedúry má prvostupňový orgán na rozhodnutie 30 dní. Až potom vec predloží nadriadenému orgánu.
blogs
14.10.13,06:31
Znamená to teda, že ak prvostupňový orgán rozhodnutie nevydal a trvalo mu to bezmála 30 dní, potom vec postúpil na rozhodnutie nadriadenému orgánu, tento má na rozhodnutie ďalšiu lehotu 30 resp. 60 dní t.j. v krajnom prípade mi musia dať odpoveď do 90 dní od podania alebo aspoň dať oznámenie o predĺžení termínu do 90 dní od môjho podania ?