Monika456
21.10.13,09:58
Dobrý deň, vie mi niekto povedať či sa má registrovať kamerový IS? Máme kamery ktoré snímajú aj priestor pred firmou aj zamestnancov alebo nám len bude stačiť bezpečnostný projekt.
Máme kanceláriu kde sú 4 ludia a je tam monitor, každý z tých zamestnancov vidia na monitor, tak sa pýtam či musia mať poučenie oprávnenej osoby.
Zodpovednú osobu nemáme.

Ďakujem za každú radu.
Ing. Ľubomír Janoška
27.10.13,11:50
Kamerový systém vo Vašom prípade znamená 2 účely a 2 IS - jeden je monitoring priestorov prístupných verejnosti a druhý je kontrolný mechanizmus podľa § 13 ods. 4 Zákonníka práce.
Treba zaevidovať 2 systémy, monitorované priestory označiť a kontrolný mechanizmus podľa ZP preukázateľne vykomunikovať všetkým zamestnancom. Ak máte aj odbory alebo zamestnaneckú radu, tak to treba s nimi prerokovať. Obsluha záznamového zariadenia JE oprávnená osoba má byť poučená a poverená. Každý, kto môže vidieť monitoring, má byť takisto oprávnenou osobou, treba poučiť a poveriť.
Registrácia podľa môjho právneho názoru nie je povinná, pretože ide o spracovanie na základe osobitných zákonných ustanovení.
Bezpečnostný projekt Vám nebude stačiť, pretože rieši iba bezpečnostné opatrenia; hlavne nerieši Vaše organizačné povinnosti.
Ospravedlňujem sa za nutné zjednodušenie.
Ing. Ľ. Janoška
Monika456
28.10.13,08:32
Ďakujem za radu.