RóbertS9
14.11.13,17:00
Dobrý deň. Zmluvu som podpisoval 27.10.13 v trvaní 6 mesiacov. Pri podpise zmluvy som vyplatil prvé nájomné ako aj zábezpeku alebo kauciu 290e. Chcel by som však ukončiť nájom hneď po prvom mesiaci. Mám právo žiadať späť zábezpeku ak ja ako nájomník vypovedám zmluvu?
ivka70
14.11.13,18:33
Musis dodrzat vypovednu dobu, ktoru bud mate v zmluve alebo sa riadite zakonom, ta je myslim 3 mesacna. Takze ak odides po mesiaci, z kaucie sa zaplatia tie dalsie mesiace "vypovednej doby".
dmc
15.11.13,06:23
Prave pre taketo pripady (okrem inych) sluzi kaucia. Vyska kaucie byva vecsinou vo vyske 3 najmov (co pri vasej sume nepredpokladam). Vypovedna doba je zo zakona 3 mesiace - pokial sa s prenajimatelom nedohodnes inak. Takze pokial s ukoncenim najmu pred vypovednou dobou bude suhlasit aj prenajimatel - mozete sa dohodnut aj na ukonceni najmu skor ako je vypovedna doba. Pokial suhlasit nebude - vy tam sidce byvat nemusite avsak platbu za vsetky sluzby dohodnute v zmluve budete musiet platit 3 mesiace po doruceni vypovede - resp. vam to prenajimatel strhne z "kaucie" - malo by to byt uvedene v zmluve. Kaucia sluzi aj k vyrovnaniu pripadnych nedoplatov na energiach a sluzbach. Kedy ma byt vratena kaucia (ci az po vyuctovani) by malo byt uvedene v zmluve