lorelei
06.12.13,23:41
Ahojte. Potrebujem vaše múdre rady. Pred týždňom som našla mužovi poštu, zobral úver z nebankovky,s ktorým som vyslovene nesúhlasila. Podozrenie že sa peniaze zo spoločného rozpočtu strácajú mám už dlho, ale nemala som sa čoho chytiť. Nato,som išla do banky,dát si spraviť vypisy ako disponent. Čistý infarkt. 6 splátok mesačne spolu 350 eur,nebankovkam, kontokorent tiež 2TISIC v mínuse. Prišla som na to,že tipuje nike cez net. Keď som ho pritlačila vypísmi k múru, priznal sa, postupne púšťal info. Druhý infarkt,keď mi pustil aj heslá na niké! DENNE od 100-200 eur!! rozvod ho silno dráždi,lebo deti sú jjeho všetko vraj. Teraz riesim rýchlo hypo, lebo aj dom máme ms hypo a ešte 2 spotrebné úvery,tak sa mi to,ak to prejde dá do jednej splátky,vyplatit nebankovky a debet a platiť splátku 400 eur, namiesto 950.! Chcem sa rozviesť, dať na predaj tento dom,aj keď neviem kedy a za koľko sa predae a odsťahovať sa s deťmi.chcem poprosiť o rady, ako to nánajlepšie urobiť. Teraz spolupracuje,lebo som už pred ním nespomenula rozvod,ale problémy prídu kvôli deťom. Ako sa zaistit ešte,aby nenarobil dlžoby? Zobrala som mu všetky karty, OP tiež, na účtoch cez banking som mu zmenila heslá aj nastavenia na seba.súhlasil so všetkým,lebo nevedel už ani platiť tie úvery,tak sa cíti spaseny. Ako by bolo dobré postupovať podľa vás, potrebujem aj kvôli deťom mať kľud.ja som ešte na RD ešte 5 mesiacov,čiže príjem 245eur,ale už mám prácu nájdený a istú od februára 600 eur čistý plat, ja sa o deti v pohode postaram, žiadam o obecný byt. Na ci nezabudnutjako mu prespať o hlavu,že je gembler. Aby nemohol mať nárok na deti vi svojej starostlivosti? Vopred všetkým moc !ďakujem. Jaj a on ma vylúhovať dôchodok a pracuje na hpp,čiže má cez tisíc euro príjem 1100.úver,ktorý vybavujem je na neho ja spoludlznik,ale účet v tej banke pôjde na moje meno, aby som vyplatila tie dlhy všade,jemu neverím už ani slovo. Inak by ma dobehli všetky dlhy, už teraz neni z čoho prezit,úver, čo bral posledný už tiež nebolo celých 2tisíc iba 1500, a to mám na účte ako rezervu, keby neprešiel úver. Nervy mám v kybli,najradšej by som sa hneď zbalila aj s deťmi a išla preč,ale to by dopadlo zle.v rámci úverov.
arizona
07.12.13,13:00
Jani, karty a doklady si mu nateraz zobrala,ale nutkanie na hazard bude stale,ak sa nezacne liecit...
Bez OP predsa chodit nemoze, takze tazko ustriehnes, ci si nezoberie nejaku dalsiu pozicku od nebankovky. Alebo si zacne poziciavat od rodiny, ci kamaratov. Mozno by bolo dobre ich oboznamit co sa deje,aby mu peniaze nepoziciavali.

Skus ho nahovorit na liecenie, pokym nenapacha dalsie skody,nielen sebe,ale aj rodine. Ale to musi samozrejme v prvom rade chciet on,nasilu sa to neda....
Ak ma muz na ucte nejake peniaze, tak ich treba vybrat a prip. ucet zrusit,ak by sa ozval nejaky exekutor, aby peniaze nezablokoval. Predpokladam, ze ty mas svoj ucet, kde ti chodi materska a peniaze na deti.

Myslim si, ze nemusis mat starosti, ze by ti zobrali deti zo starostlivosti. Su este malicke a na to, aby male deti sud odobral matke by musel byt ozaj vazny dovod /alkoholizmus,zanedbavanie,drogy a pod./
taiko
07.12.13,18:03
skus pozriet aj tuto http://www.porada.sk/t219560-zavislost-na-hracich-automatoch.html.
Zrusenie BSM ako prevencia by nepomohla? Osobne by som neveril ani slovo o polepseni sa. Ak je to tak ako popisujes, mal by sa ist liecit.
Len nad jednym rozmyslam. Isto je toto dovod na rozvod? Tento problem sa da vyriest a nie som si isty, ci sa kvoli tomu treba rozvadzat. Jasne, strata dovery mrzi a uvedenie rodiny do nebezpecensta mrzi a dovod naozaj vyzera a ako eliminovanie rizika. Ale ak obidvaja chcu da sa to vyriesit a pomalicky skody financne aj na dusi napravit, ci?
srska
07.12.13,18:23
môže skončiť aj takto - keď bude obchádzať kamarátov a bude chcieť požičať od nich lóve, bude začínať otázkou: "ty mi asi už nepožičiaš, čo?" - to už je najvyššie štádium.

a ešte na záver:
postaviť chlapa pred hotovú vec - buď gambling alebo rodina. dať mu termín na vyjadrenie. ak sa rozhodne pre gambling - vykopnúť ho z domu. a to myslím úplne vážne.
gambling je totiž ako droga - trpí celé najbližšie okolie.
kukučka
07.12.13,19:05
Aký bol tvoj manžel, než si sa dozvedela, že je gambler?
kukučka
07.12.13,19:11
To sú dve veci financie a manželstvo, asi si už rozhodnutá, ale ponáhľaj sa len v záchrane financií. Ak je aká-taká nádej, pokús sa manželstvo zachrániť.
Manžel potrebuje odbornú pomoc.
lorelei
07.12.13,20:12
Istotne je toto dôvod na rozvod, si nevieš predstavit,ako sa žije s cca 300 e,urami na mesiac,na domácnosť, dve malé deti, kupujem mlieko dojčenské,plienky, vecí a nedajbože jedna z nich ochorela,koľko necháš v lekárni.máš auto,ale nemáš za čo natankovat...on si kupoval každý deň dvoje noviny...ja nemala za čo kúpiť rožky.a keď som už po ňom vystartovala, že či mmáme nejaký super rozpočet na to,tak som vypočítava,lakoma a čo riešim. Také detaily. O sebe jednu poznámku, robila a žila som 12 rokov v zahraničí, vždy sebestačná, pomáhala som mojej mame, lebo bola na invalidnom,operácie,rakovina atď a najmladšia seštrba nebola plnoleta,tak som sa starala ako sa len dalo,aj keď ma obabrali v taliansku,robila na čierno,nedostala výplatu, nemala som vtedy ani auto,mobil bez kreditu,bez peňazí a nemala kde spat,našla som riesenie,a pomohli mi známi,ale dostala som sa rýchlo z toho a zradili ma cudzí,a ja som bola sama za seba iba zodpovedná. Ale tu sú dve malé deti, ktorým v pohode zobral z pokladničky. 50 eur na malú opravu auta,lebo veď nneni z čoho teraz, a na ďalší den zistím,že on ma nový úver na účte už 2tyzdne! Som nasr..á na seba, ale jeho by som za tú hnusnu bezocivosť vedela doraziť. Ako môže toľko rokov klamať, a čo bola zo všetkých 7 rokov,čo sme spólu pravda,ak vôbec nejaká bola?! Ja sa na nohy aj s deťmi postavím raz dva,nech akokoľvek,ale nech mi neplace,ako sú deti prvoradé a nemám sa s ním rozviesť. A tým deťom by sme takto chceli aký vzor manželský dať? Tu neni čo už zzachraňovať, iba dať dokopy jeden úver,zase aj na mňa,ako spoludlznik,a dávať si dokopy kkaždý po svojom nnervy. Ja sa teraz sakra ovládam, aby som ani náhodou niečo pred deťmi nepustila, a on začne hukat pred nimi na mňa,aby som sa zbalila a vypadla z domu! Je mi to už dosť,čo som strávila, ale už bude koniec. Nemám sily a energiu teraz na neho,chcem ro radšej dať ddeťom,aby mAli aspoňkludnu a usmiatu mamu.
lujza.j
07.12.13,20:28
závislí ľudia sú nenormálni klamári a slubo-techny ......bude sa liečiť iba ak bude chcieť....čiže žiadna záruka, že bude chcieť a tiež žiadna záruka že do toho zase nespadne....

ja by som sa rozviedla na 100%!!
ženy vždy len ustupujú, vždy dávajú šance...podajú o rozvod...potom je prítulný dobručký seká dobrotu a hraje faloš....potom žiadosť stiahnu a scenár sa opakuje...
lorelei
07.12.13,20:40
Arizonka, občiansky mu dám,až keď bude na rozhodovaní alebo bsm konaní. Pokiaľ neprebehne niečo,čím nebudem stále v nejakom novom úvere za neho dlžná.radšej zaplatím pokutu,zato,že ho nemá . Účty mu zrušiť hneď, keď dostaneme teraz úver na prefinancovanie všetkého do jedného. Jeho matku som so všetkým oboznámila, neverí. A rieši iba sa nerozviest kvôli tým deťom. A som si istá,že keby ich požiadal o peniaze,aj keď on je nato veľký hrdopych,aby od niekoho pýtal peniaze, tichá voda brehy myje, to sedí na neho, tak by mu ich aj poslali. Na gambler klub som povedala,že pôjdem s ním,ale zasa: nemám peniaze navyše,na cestu atď, zase nato doplatia deti, lebo ich dám varovat a tie aj tak sipia,že sa čosi deje. Obidve sú neskutočne na mňa zrazu zapnute. Ani na wc ísť sama, lebo aby som nešla preč, tak všade so mnou. A ja ich nebudem odsúvať,kvôli nejakým klubom,lebo som toho názoru, že kto chce, aj dokáže všetko, čo chce.
lorelei
07.12.13,20:47
Moja reč!
kukučka
07.12.13,20:54
To už je úplne iný pohľad.
taiko
07.12.13,21:46
hmmm, tazko nejako oponovat. Asi mas pravdu. To co popisujes je vskutku velmi neprijemne. Prajem Ti aby vsetko dopadlo najlepsie pre Teba a pre deti. Fakt by som sa zaujimal, ci sa neviem ochranit zrusenim BSM.
evuš
08.12.13,05:15
Aký bol manžel pred gamblenim ?
evuš
08.12.13,05:35
Je ťažké radiť...áno, sb spravil chybu /slabé slovo/, ale...

1/ pouvažovala by som najskôr aký bol, keď sme sa šli brať, aký bol potom, aký je k deťom a xyz iných vecí...
2/ aký mal dovôd začať riskovať ?
3/ ľúbi ma i deti ?
4/ ľúbim ho?
5/ a kopec ďalších nezodpovedaných otázok........

Manžel potrebuje hrozne studenú sprchu...buď skončí, vylieči sa alebo ťa stratí..
Treba zrušiť BSM, liečba, splatenie úverov...
Áno, možno budete na mňa všetci nadávať, ale...
Potrebuje pomoc nielen zadávateľka ale i jej sb...v dnešnej dobe sa všetko rieši rozvodom, ale čo deti, či pocit, že som si na houby vybral/la ???
Každí z nás má svoje problémy, ale hneď to riešiť rozvodom, či samovraždou....???
Každá minca má vždy dve strany......a viem o tom svoje...
evuš
08.12.13,06:38
P.s blbne mi to z MT..až teraz som si prečítala Tvoj doplnok....no, ťažko radiť....
hubatá
08.12.13,07:38
Škoda, ale asi nepodniká na živnosť a teda zrušenie BSM za trvania manželstva neprichádza do úvahy. Okamžitý rozvod a vyporiadanie BSM, lebo sa všetci ocitnete na ulici. Najprv požiadať o rozvod a úpravu práv a povinností k maloletým deťom a hneď v ten istý deň následne o minútu podať predbežné opatrenie na vyporiadanie BSM, zákaz nakladať so spoločným majetkom. Na podateľňu teda prídeš s dvomi návrhmi, ale dôležité je aby si o to predbežné opatrenie na BSM požiadala až potom čo podáš návrh na rozvod a úpp. Teda predbežko na BSM musí byť podané druhé v poradí.
taiko
08.12.13,10:21
tak nejak by som to aj ja formuloval. Mozno by stalo za to zamadzit dalsim skodam a pokusit sa dat mu sancu. Ak to premarni, rozviest sa potom. Ale ak sa neda odpustit tak sa neda
taiko
08.12.13,10:24
uff to som nevedel, ze sa BSM neda zrusit pocas manzelstva
kopretinka
08.12.13,18:23
dá sa zrušiť.....veď to gamblerstvo je dôvod ako vyšitý.
kopretinka
08.12.13,18:24
BSM sa dá zrušiť za trvania manželstva.
kopretinka
08.12.13,18:26
§ 148 ods. 2 OZ:

Zo závažných dôvodov, najmä ak by ďalšie trvanie bezpodielového spoluvlastníctva odporovalo dobrým mravom, môže súd na návrh niektorého z manželov toto spoluvlastníctvo zrušiť i za trvania manželstva.
http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-kazdeho/z/zrusenie-bsm-za-trvania-manzelstva.html
súdne poplatky
http://poplatky.emka.sk/sudy.html
evuš
08.12.13,21:35
Ano, dá sa BSM zrušiť, ak je nato dovôd..a toto je!!!!!
lorelei
09.12.13,11:46
No super, doplnim,že na aj živnostenský list,platba dph,ale nerobí sa nič, obrátky 0. Ďakujem za všetky rady. Momentálne čakám na banku,ci prejde úver vôbec.
kopretinka
09.12.13,11:51
na ten Návrh na zrušenie bezpodielového spoluvlastníctva manželov si nachystaj 155,00 € ,na rozvod 66
lujza.j
09.12.13,12:24
Samozrejme ze by mu pozicala a bude hrat na city ze zachrana manzelstva kvoli detom....uz jej blika kontrolka ze ho bude mat na krku.....to ako je tebe to ju nezaujima....ona neveri....ja tiez neverim,ze niektore matky sa neveria realne zamysliet a priznat...ze ich decko-syn nieco riadne posral!!tak nech si to vyzerie sam...
lorelei
09.12.13,19:11
Nnooo,tak to najprv musím dať dokopy peniaze,aj na dlhy,aj na súdy.
ariadna22
09.12.13,19:48
pošli ho do riti a dávaj si bacha, taký parazitiský hajzli, môžu ešte aj po rozvode od teba pýtať na seba výživné, ked už bude po liečení na psychiatrii a nebude sa môcť zaradiť do normálneho života....
ariadna22
09.12.13,19:49
sorry ... takí parazitickí hajzli
Ferdosondo
10.12.13,05:29
lorelei neviem Ti lepšie poradiť, ako to zvládaš sama.Obdivujem Tvoju rozhodnosť, energiu a rýchlosť s akou riešiš daný problém. Nedaj sa nahovoriť manželovi a ani známym, že by sa to snáď dalo dokopy. Nič už z toho nebude. Manžel bude vždy ten, ktorému nebudeš môcť už nikdy dôverovať, že Ťa a deti nestiahne ku dnu a na ulicu, znova a znova.
Držím palce!!!
srska
10.12.13,06:07
luj, dore napísané - krátko a múdro. podržať blízkeho sa dá len do určitej miery. do akej, to si každý tú hladinu musí určiť sám.
srska
10.12.13,06:14
žiadna psychiatria - vyhodiť, nech padne až na dno a buď sa spamätá alebo skončí pred tescom ako somrák. má si možnosť vybrať.
taiko
10.12.13,07:52
hmm, z celeho srdca a naozaj uprimne Ti zelam, aby si sa nikdy neocitol v podobnej situacii ako ten manzel, ked budes mat (v tomto pripade zdravotny) problem a nebudes si vediet pomoct sam.
Vladimir2222
10.12.13,07:59
Zdravím. Sused tak pobral pôžičky nebankovky a nakoniec založil dom 30tisic ečok nahadzal do hracíhc automatov. Teraz leží na psychiatrii v MI som sa včera dozvedel, takže nie je čo čakat a musíš konať aj ty tak. On ti raz za to podakuje.
nika.sum
10.12.13,10:38
mas pravdu, rychlo treba zrusit BSM, aby nemohol uz ziadne dlhy zobrat aj na Vas...
advokát Bános
10.12.13,16:21
Dobrý deň,

vo Vašom prípade by momentálne bolo zrejme najvhodnejšie aby ste podala na príslušný súd návrh na zrušenie BSM zo závažných dôvodov, najmä ak by ďalšie trvanie bezpodielového spoluvlastníctva odporovalo dobrým mravom. To je napríklad vtedy, ak jeden z manželov dlhodobo a sústavne koná tak, že jeho správanie, kroky a počínanie možno nazvať ako nehospodárne nakladanie so spoločným majetkom, čo míňanie peňazí na hazardné hry určite takýmto konaním aj je. Každý jeden prípad je však individuálny, bude to na uvážení súdu, preto by som Vám poradil aby ste si na danom návrhu naozaj dali záležať a vypracovali ho čo najprecíznejšie, aby súd nemal žiadne pochybnosti a vyhovel Vám. Poplatok za návrh na zrušenie BSM je v zmysle zákona o súdnych poplatkoch 165,50 €. Pokiaľ súd Vášmu návrhu vyhovie, tak spoločné BSM zaniká ex nunc, teda odo dňa právoplatnosti rozsudku do budúcnosti. Následne bude potrebné vyporiadať BSM podľa zásad uvedených v § 150 OZ, a to buď dohodou, súdnym rozhodnutím ale do 3 rokov od zániku manželstva alebo uplynutím lehoty nastáva vyporiadanie priamo zo zákona.

Celé by sa dalo vybaviť aj rýchlejšie aj jednoduchšie, no k tomu by niektorý z Vás musel mať živnostenské oprávnenie, vtedy pri zrušení BSM netreba preukazovať dôvody na jeho zrušenie, stačí že jeden z Vás podnika.

Mgr. Róbert Bános, advokát
ariadna22
12.12.13,08:54
súd ho šupne na psychinu
arizona
27.01.14,13:05
lorelei, ako pokracujes? Zlepsilo sa nieco?
lorelei
25.06.15,19:57
Ahoj Arizona a vsetci poradaci, co radili, aj neradili a boli tu pri mne.
Konecne som sa tak s nadhladom dostala k tomu, ze vam napisem, ako sa pribeh skoncil, alebo neskoncil.
Takze v januari som si hned podala ziadost o byt do obce, odkial pochadzam.....cakala.....hypo sa chvalabohu po 3 mesiacoch komplikovane ako inak, ale podarilo prefinancovat, a 12000 eur sa vyplatilo na tie uvery ktore pobral . Od nebankovky som si vypytala samozrejme aj vsetky kopie zmluv, ktore ked u nich uzatvoril, pod zamienkou, ze mu boli odcudzene a v jeho mene, co aj podpisal vlastnorucne, lebo on vsetky zmluvy somar zahodil, aby som ich vraj nenasla!!! no comment. Tam som zistila , ze uveruje odkedy sme sa aj nepoznali......Len ziram, ako dokaze clovek tak zit, a nedat na javo ani mrknutim, ze je v brinde a klamat. ked sa dali do kopy uvery - vyplatili sa jeho dlhy, tak som podala ziadost o rozvod, s urgensiou vytycenia terminu, pretoze riziko stale velke. Neprosil, nezachranoval, ale ani som na to necakala, skor by ma to obtazovalo v mojich zameroch uz. Sudy maju samozrejme kopec prace, a tak aj ked po dvoch dodatkoch na sude, ze urgentne ziadam o vytycenie terminu na rozvod, pretoze sa zadlzuje znova, sud prebehol az zaciatkom oktobra.
Ked videl, ze je to naozaj, ze pojdem prec s detmi, tak to zobral utokom, a vyskakoval, ze som chudera a mam sa dat liecit, a ze deti len jemu mozu dat do opatery, lebo on ma prijem, a ja som nezamestnana, a budem este prosit a bla bla bla, cista ubohost a bezradnost. Takisto sa parkrat po mne rozbehol, ale potom som sa zastavila a neutekala pred nim ja, a len tolko povedala, ze ak ma udrie, detom to nikdy nevysvetli, lebo boli pri tom, tiez si urobia o nom same usudok, a v praci si uz nepomoze, lebo tam potrebuje vypis z reg. trestov. Tak to ho dostalo a zase skludnil, aj ked som pocuvala sproste reci stale na moju adresu, alebo krical na mna pred detmi, tie sa schovali vzdy za mna....nedala som mu ziadny dovod na debatu, nekomunikovala som , aby sme nemali hadky, alebo rozpor v nazoroch. Tak strasne som verila, ze dostanem ten byt, ktory som si ziadala, ze som riskla aj deti a od septembra ich vozila do skoly a skolky uz do tej inaej obce. a potom to prislo, rozvod druhy oktobrovy tyzden, a byt mi odovzdavali prvy tyzden. Chaos a stastie naraz. Rychlo som malovala byt, aby som sa mohla hned nastahpvat, v pondelok prebrala kluce, od utorka sa malovalo, opravovalo ja + znamy, a v piatok vecer zbalila veci, v sobotu rano sa autom previezli a keby ste vedeli, kolko ludi prislo na poomoc, ked videli, ze sa stahujem, ani som ich nepoznala, ale vsetci nosili tasky, nabytok a vsetko. Uzasni ludia, plakala som od stastia a radosti, aj ked som koncila so silami, ale este rozvod a vedela som,ze to bude zaciatok noveho lepsieho zivota. Pred rozvodom, som mu len oznamila, ze ak chce hadzat spinu a rozoberat naozaj ten cely hnus, co sme mali medzi sebou.....znici sa sam, radsej, nech povie ze so vsetkym suhlasi a hotovo. to mu aj kuratorka odporucila, tak si to tak nejak asi zobral k srdcu a fakt sme boli za 10 minut vybaveni so vsetkym.
Ja si stastlivo, v klude zijem s detmi sama, pracujem na zivnost, dari sa aj tam pomaly ale isto...a pokial sme zdravi, nemam si na co stazovat, len sa usmievat, ze zivot je krasny a ovela kludnejsi. Deti sa s nim stretavaju, tomu nebranim, je to ich otec, tak nech sa aj tak sprava.
Co je horsie, on do rozvodu stihol spravit este dalsie dlhy a to 28000 eur!, tusila so to a na rovinu sa ho na to spytala, priznal, ze ano, ze musi, a kupil si prestizne auto pasat combi - ziadne stare, lepsie, lebo image je dolezite, ked ma taku funkciu v robote....a aj ked som prosila o ten posledny, nech to da az po rozvode, tak nie....takze ci chcem ci nechcem z dlhov som este nevysla, dom sa este nepredal, lebo to sa ozaj len hadame na cene, ja chcem ist dole, nech sa toho zbavime, on to este nechape. a chce najvyssiu moznu, lebo ved on makopec toho na platenie...a samozrejme, ze hra dalej, .......ale to uz neriesim, lebo ked som mu navrhla, aby nieco s tym robil, ze nieco v poriadku nebude, tak ma vysmial, ze mam ist na psychiatriu ja......takze takto......dlhy este musim poriesit, ale tato sloboda, co mam a to, ze nemam naozaj uz stihomam, ci zas nerobi nejaky uver......tak to uz spavam kludne.....deti to zvladli na jednotku.....aj ked to mali tazke...vysvetlila som im, ze ideme od seba, lebo same videli, ze sme sa hadali, alebo sa rozculoval za kadz malickost a krical, tak som im to tak vysvetlila, ze takto budeme my obidvaja stastnejsi a nebudeme sa hadat, a ani nikto kricat......a ked mi nedala starsia pokoj, ze aj tak preco som odisla od tatu, tak som jej povedala, len tolko, ze velmi ma oklamal....a klamari nemaju miesto u mna......velmi vam dakujem za kazdy jeden prispevok, lebo viac hlav, viac rozumu.....a ja som si z toho urobila zaver.....este raz dakujem, mala som za povinnost sa vam ozvat a dat vediet, co sa ako vyvijalo dalej..... :) mam vas tu vsetkych moc rada
evuš
26.06.15,05:20
lolerei, gratulujem Ti k úspechu...verím, že budeš s deťmi šťastná a spokojná...som rada, že si sa ozvala !!!!
dobrava
26.06.15,05:39
Páči sa mi, s akou rozhodnosťou a prehľadom všetko riešiš. Tu už asi nepomôžu žiadne emócie, rozvod a vysporiadanie BSM sú asi tou najlepšou možnosťou - a možno aj pre jeho dobro /možno že si uvedomí súvislosti .../. Ak je ešte čo zachrániť - tak nech sa určite ide dať liečiť, ale to musí chcieť sám, ak nechce on, nechaj ho tak, pretože stiahne na dno nielen seba, ale hlavne Teba a Tvoje deti. Prajem Ti veľa, veľa síl a odhodlania.
evuš
26.06.15,05:50
Lorelei, to má už poriešené...pozri jej včerajší koment hore....
bodliak
26.06.15,07:12
Silná to žena...
A veľmi oceňujem, že sa sem vrátila a povedala ako to dopadlo. Super.
Zitulda
26.06.15,08:09
Lorelei, som veľmi rada, že si dospela konečne k u šťastnému životu a spolu s Tebou aj deti. Želám veľa šťastia Vám všetkým do ďaľších rokov a som nesmierne rada, že si sa ozvala.Objímam ♥ ♥ ♥
Jarka 1
26.06.15,08:50
Teda klobúk dolu pred Tebou. Vyriešila si veľké problémy tak rozvážne, že môžem len pogratulovať. Nech sa vám s deťmi darí a máte šťastný a spokojný život.
lujza.j
26.06.15,09:21
Si uzasna...vela stastia....nebolo to jednoduche,ale zvladla si to.....drž sa:)
terezamaria
26.06.15,09:43
lorelei si statočná žena, ktorej záleží na rodine, deťoch....držím palce, aby sa dom konečne predal a mohla si si trochu prilepšiť z tvojej polovice, čo dostaneš :-)
misoft
26.06.15,13:41
@lorelei - Nuž - holka - koniec dobrý - všetko dobré. Máš to za sebou (konečne). Môžeš voľne dýchať. Už ťa nebude k zemi tlačiť obava - čo bude zajtra.
Neradil som (nie som na to "oprávnený"), ale držal som všetky palce (i tie na nohách :D).
Ak sa ti ešte všetko ostatné zdarne doriešiť - len vtedy bude koniec. A na ex- prestaň myslieť - sám tam padol, sám nech sa vyhrabe.... ty si začni žiť SVOJ život.
nika.sum
28.06.15,06:08
Gratulujem a prajem do dalsieho zivota len to najlepsie, drzte sa :-)
korela
28.06.15,09:51
lorelei, tvoj príspevok je podnetný pre tých, ktorí sa s týmto problémom môžu stretnúť.
Tiež ti prajem všetko najlepšie do budúcna.
Na okraj, ak je tu už táto téma. Poznám dve šesťdesiatničky. Manželia s tým začali pred svojou 60-kou. Po zistení dlhov to prvá vyriešila predajom 4 izb. bytu za dvojizbový, aby vyplatili dlhy, žijú spolu i naďalej normálne. Druhá (verejne známa úspešná žena) odišla do podnájmu a nechala s manželom bývať jedno slobodné dieťa, aby ho strážilo. Nerozviedli sa. Tam sa ten jav vliekol roky. Obdivujem ju, ako túto situáciu zvládala roky pri ťažkých pracovných povinnostiach.
Ale zrejme obe držia sľub, v dobrom i zlom až do smrti. Inak všetko vzdelaní ľudia s množstvom známych a spoločenským životom.