brato
09.12.13,18:07
Dobrý deň.
Vedel by mi niekto poradiť čo všetko potrebujem na zriadenie mobilnej opatrovatelskej služby?
Chcela by som otvoriť taku službu čo všetko by som na to potrebovala?
Dakujem pekne za info
ariadna22
09.12.13,19:55
ukončenú sociálnu prácu a to by si akože chodila na zavolanie k babičkám?
arizona
10.12.13,06:39
Podľa ustanovenia § 11 ods. 2 zákona č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti,
zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „Zákon“) povolenie na prevádzkovanie agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti vydáva samosprávny kraj.

VYDANIE POVOLENIA

Ustanovenie § 12 Zákona upravuje podmienky na vydanie povolenia. Samosprávny kraj v zmysle ustanovenia § 12 ods. 1 vydá povolenie fyzickej osobe a právnickej osobe, ak spĺňajú podmienky ustanovené Zákonom.

Samosprávny kraj vydá povolenie fyzickej osobe, ak
a) má licenciu na výkon zdravotníckeho povolania podľa ustanovenia § 68 ods. 1 písm. b),
b) má vo vlastníctve alebo nájme priestory, v ktorých sa bude zdravotná starostlivosť poskytovať,
c) priestory podľa písmena b) spĺňajú požiadavky z hľadiska ochrany zdravia.

Samosprávny kraj vydá povolenie právnickej osobe, ak
a) má určeného odborného zástupcu s licenciou na výkon činnosti odborného zástupcu v tomto povolaní, v ktorom má poskytovateľ prevažne poskytovať zdravotnú starostlivosť (§ 68 ods. 1 písm. c Zákona),
b) má vo vlastníctve alebo nájme priestory, v ktorých sa bude zdravotná starostlivosť poskytovať,
c) priestory podľa písmena b) spĺňajú požiadavky z hľadiska ochrany zdravia.

Podmienky na vydanie povolenia musia byť splnené po celý čas platnosti povolenia (§ 12 ods. 7 Zákona). V zmysle ustanovenia § 12 ods. 5 zákona je podmienkou získania povolenia aj dôveryhodnosť. Dôveryhodná je na účely vydania povolenia fyzická osoba a právnická osoba,
ktorá dva roky pred podaním žiadosti o vydanie povolenia nemala zrušené povolenie v dôsledku získania povolenia na základe nepravdivých údajov alebo v dôsledku neodstránenia nedostatkov v prípade dočasného pozastavenia povolenia (§ 12 ods. 6 Zákona).
viac . http://mp.msponline.sk/zalozenie-agentury-domacej-osetrovatelskej-starostlivosti
terezamaria
11.12.13,07:08
Môžeš ADOS-ku otvoriť aj cez ÚPSVaR, pokiaľ si nezamestnaná, dáš dobrý projekt s vyčíslením všetkých nákladov, ktoré budeš do podnikania vkladať.Pokiaľ ÚPSVaR uzná, že Tvoj projekt je v poriadku a region potrebuje takúto inštitúciu, čo určite potrebuje, schvália Ti finančnú dotáciu. Musíš mať ale vzdelanie zdravotnej sestry so špecializáciou sestra ADOS.
Potom pokiaľ Ti schvália príspevok už dovybavuješ ostatné záležitosti, zamestnáš aspoň jednu zdravotnú sestru, nahlásiš v svojom okolí túto svoju činnosť / na obecných, mestských úradoch/ a pacientov budeš mať nad hlavu.