otazky otazky
21.12.13,22:33
Dobry den, velmi prosim o radu. Bola som evidovana na UP od jula, kedy mi skoncila zmluva v skole. Dohodu som mala od augusta do konca toho mesiaca. Dohody som doniesla pani na up, kde bola aj suma. Islo o nepravidelny prijem, 250 eur v hrubom. Boli to dve dohody. Odmena sa mi vyplatila z nich na zaklade vykazov o vykonanej praci. Dohoda ma 70 hodin, pricom vykazy za jeden mesiac su na 35 hodin. NAstala vsak taka vec, ze mi vyplatili sumu v jednom mesiaci. V septembri. Druhu sumu mi vyplatili v novembri. Pred mesiacom som to povedala zenskej na urade, pricom ona mi ukazal nejake ich interne predpisy a dohodli sme sa na tom, ze ak jej donesiem potvrdenie, ze sice bola odmena vyplatena v mesiaci jednom, tato suma je za odpracovane dva mesiace. Doniesla som to cierne na bielom z mzdoveho. Ona sa neozyvala par dni a potom mi napisala, ze ma odhlasili z UP, kvoli prekroceniu sumy. MAm vsetky doklady, ktore svedcia o tom, ze je to za 2 mesiace (teda august a september) a dalsia suma tiez za dve mesiace (oktober a november). Neviem, co robit,mam sa odvolat? NApisat staznost? LEbo si myslim, ze ak mi v koncom decembra pride oznam, ze ma vyradzuju od prveho septembra, zda sa mi to ako nonsens. Mam poslat za tieto emsiace davku v nezamestnanosti plus si musim platit aj dovody. Ale z coho? Prosim PROSIM pomozte niekto, som zufala.....
Mila123
21.12.13,21:39
úrad konal tak oko mal...
nič neporušil, ale ak chceš odvolaj sa, ale nepomôže ti to
ivka70
22.12.13,06:24
Zial, ten, kto sposobil tvoj problem, bol tvoj zamestnavatel. UP postupoval v zmysle zakona. Mali ti vyplacat mzdu kazdy mesiac a problem by nebol.
Odvolanie ti nepomoze.
beroun
22.12.13,16:27
Ak v dohode je napísané, že peniaze dostanete až na konci, tak chybu ste spravili vy - nemali ste ju podpísať.
Ak je v dohode napísané, že ste peniaze mali dostať za každý mesiac, t.j. na dvakrát, tak chybu spravil zamestnávateľ a vie to aj opraviť. Opraví mzdy, výkazy do Sociálnej poisťovne atď.. Môže mu síce hroziť penále z neskorej úhrady, ale to nech si rieši s konkrétnym zamestnancom, ktorý túto situáciu spôsobil.