monika91
17.01.14,13:10
Chcela by sy som sa spytat na kamaráta, ktorý zbil priatelku,vybil jej jeden zub ktory mala nastreleny a ma mensiu jazvu na čele. .nadalej spolu bývajú a maju spolu dieta mensie..ona podala výpoveď ale neudala ho.. polícia to teraz zacala riesit kvoli susede ktora robi na kriminalke..a chcela by som vedieť ake bude mat on nasledky alebo co z toho moze mat? A na kolko by ho mohli zavrieť?
ivka70
17.01.14,12:18
Chcela by sy som sa spytat na kamaráta, ktorý zbil priatelku,vybil jej jeden zub ktory mala nastreleny a ma mensiu jazvu na čele. .nadalej spolu bývajú a maju spolu dieta mensie..ona podala výpoveď ale neudala ho.. polícia to teraz zacala riesit kvoli susede ktora robi na kriminalke..a chcela by som vedieť ake bude mat on nasledky alebo co z toho moze mat? A na kolko by ho mohli zavrieť?

Urcite to riesia kvoli susede .... sa zobud ....
Policia musi zacat vysetrovanie, ked islo o ublizenie na zdravi ...tam to musi hlasit uz lekar, ktory ju osetril ...
Ved o tom svedci aj ta vypoved priatelky .....
Chobot
17.01.14,12:40
Záleži od toho, ako to vyhodnotí vyšetrovateľ, či ide o ublíženie na zdraví, alebo o ťažké ublíženie na zdraví. Ublíženie z nedbanlivosti to asi nebude, ale keby náhodou, tu máš sadzby za tieto trestné činy. Ja by som to tipoval na 6 mesiacov až 2 roky:

Ublíženie na zdraví

§ 155


(1) Kto inému úmyselne spôsobí ťažkú ujmu na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať rokov.

(2) Odňatím slobody na päť rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe, alebo
c) z osobitného motívu.

(3) Odňatím slobody na desať rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo
b) za krízovej situácie.

§ 156


(1) Kto inému úmyselne ublíži na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) na chránenej osobe, alebo
b) z osobitného motívu.

(3) Odňatím slobody na dva roky až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) závažnejším spôsobom konania,
b) za krízovej situácie, alebo
c) a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.

§ 157


(1) Kto inému z nedbanlivosti spôsobí ťažkú ujmu na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) závažnejším spôsobom konania, alebo
b) na chránenej osobe.
lujza.j
17.01.14,12:44
By som sa hanbila sem napisat ze take hovado mam za kamarata!uboziak ktory udrie zenu..to uz je jedno z akymi nasledkami....ja uz by som s takym nebyvala!... Nech len pekne.....az po pravoplatne odsudenie!!!
korela
17.01.14,13:01
Aj keď to má také pozadie, nech je tá žena šťastná, že sa toho ujala jej susedka. Ona sama by sa zrejme k udaniu nepozberiala vlastnými silami tak skoro. Čím skôr, tým lepšie. Aj kvôli sebe, ale najmä kvôli dieťaťu.
buchač
17.01.14,14:32
....v prípade , ak sa to dostane pred súd , tak fásne podmienku v strednej hranici , cca 1 rok na 2 roky ...
Lusssy
17.01.14,14:35
asi tak, ak už nejakú nemá, keďže to vyzerá na agresora... ak má tak to tipujem na 2 roky basy
draik
17.01.14,14:57
Ak poškodená súhlas s trestným stíhaním nedá alebo ho odvolá, tak mu nebude hroziť nič.
tom_i
17.01.14,16:48
Ja by som sa skôr obávala čo bude s priateľkou a nie s tým .... bazmegom ak sa do toho zaangazovala suseda asi to nebolo a ani nebude prvýkrát. Ak stiahne výpoveď môže ju otlkat kým sa dievča nespamata.
alaya1
17.01.14,17:07
Nemyslim, ze ide o kamaratku, skor mi to pride, ze ......
evuš
17.01.14,17:09
Alaya1..aj ja si to myslim...
Mila123
17.01.14,17:18
ja tiež.....
lujza.j
17.01.14,17:38
dievčatá...tiež si to myslím.....zbitých žien som vypočúvala haba-dej:(neznášam to!vela krát "len"priestupky....lebo pn žiadna alebo krátka...alebo tak ako tu nepodá oznámenie...alebo v tej dobe stiahla oznámenia a do-kolečka...otĺkané ženy..x krát podaná žiadosť o rozvod potom zase stiahnutá...lebo sekal dobrotu a potom zase bitka.....smutné!ale je to tak...vela krát to vidia deti....
misoft
17.01.14,18:19
Jedna vec - priateľka - nepodala a trpí (a možno aj bude). Ale to si musí vyriešiť sama - pokiaľ sa ONA nerozhýbe, bude otĺkaná i naďalej.

Druhá vec - suseda - podá tr. oznámenie na chlapa. Polícia začne riešiť. Mala by vypočuť i poškodenú, ale keď tá nepovie, alebo to zaprie - odloží sa to, alebo ukončí. A začne druhé kolo - susede môže byť doručená obálka s modrým pruhom pre tr. čin ohovárania, krivej výpovede. A ešte horšie pre susedu to bude, ak sa zistí, že pracuje na kriminálke a iniciovala to z vlastnej vôle - zneužitie právomoci verejného činiteľa......

Ak by bol scenár dva - suseda sa môže odsťahovať a s robotou rozlúčiť.....
korela
17.01.14,21:24
Tak o čom bola kampaň Piata žena? Alebo Každá piata? Nabádala na všímavosť susedov. Toto je tak závažný problém, bez pomoci to žena nezvládne ukončiť. A každý sused sa robí, že nič nikdy nepočul a nevidel.
Generačné vzory sa prenášajú ďalej, i keď môžu byť výnimky.
V dnešnej neistej, ekonomicky labilnej dobe aby odišla žena s malým dieťaťom od ako-takej istoty živiteľa, je veľmi ťažké rozhodnutie. Nemá každý rodičov, miesto, kam sa môže vrátiť.
Jedine sa obrátiť na OZ pre týrané ženy, v dnešnej dobe to je najúčinnejšia pomoc.
Ale ako je ťažké obrátiť list a začať odznova. Nehovoriac o citových väzbách, ktoré sú tam určite ešte stále. V tom je ešte väčší problém, ako finančný. Preto tieto ženy neodchádzajú od týchto partnerov. Nasilu ich nikto neotrhne od násilníka. Až kým nepríde k bodu zlomu.
Stanislav 1975
18.01.14,07:50
Ja by som v živote ženu neudrel, je to najvačšie svinstvo na svete, chlapa áno, ak by mi ublížil, nemal by som problém, ale ženu nikdy, je to odporné,hnusné...

Inak, viem že mi neuveríte ale ja poznám týraneho muža, akože fakt, on má 45 kilo, ona nejakých 120 a tá ho terorizuje poriadne, on varí,upratuje, dokonca už aj facka padla a dokonca ked sa brali,tak on si zobal po nej meno, nie ona po ňom,nepoznám taký iný prípad
Ale neviem, stretávam ho v škole, a zdá sa mi celkom spokojný, že by ho to nejako mrzelo, nevyzerá a to, aspon spovrchu...
Ale zasa si ho musím aj zastať, viem ho pochopiť,lebo ked ona ide oproti mne, tak tiež keď možem,tak ju radšej obídem, lebo tá by asi aj mne dala na pysky...,ona mi strašne pripomína Helenu Ružičkovú v Slunce, seno...
Blondynocka
21.01.14,11:46
ja mam byvaleho priatela s ktorym mam dceru a nekomunikujeme spolu jedneho dna som ho stretla na ulici vrazil mi pastou do spanku policajti ma vzali do nemocnice neskor na policiu podat trestne oznamenie a bol z toho len priestupok zaplatil si pokutu ak vobec a bol v suchu ked uz som bola zufala ze to takto nejde tak som len povedala policajtom nech si uziju neskor ten pohlad mojho tela v kaluzi krvi nabuduce lebo to nebolo prvy krat a oni mi povedia ze s tym sa nic neda robit tak mi povedzte co mam robit ako mozem chodit vklude po ulici ked nikdy neviem odkial sa vynori a co mi urobi nabuduce myslim ze taketo zakony by mali domysliet a riesit a nie dane sekirovat nas ludi a podobne veci je mi z toho vsetkeho zle
vlado 33
21.01.14,12:08
V takomto prípade pomôže jedine individuálna ochrana, obranný plynový sprej, paralyzér alebo plynová zbaň. Toto sú dovolené prostriedky ochrany pred útokom agresora.