ondrejvla
16.02.14,17:55
Na základe aktualizácie programu MS DOS pre PÚ a aj pre JÚ som si v piatok 14.12.2014 stiahla novú verziu programu, kde mi nastal veľký problém. Pri výpočte pre KV DPH v JÚ ma program nepustil ďalej, vypisuje chybu, ale nedostanem sa ani do iných firiem v multiverzii. Nakoľko sa termín podania DPH blíži, nemôžem s týmto nič urobiť, pravdepodobne pri realizácii novej verzie vznikla chyba, ktorá mi nedovolí pracovať ani s inými firmami a tým mi boli spôsobené nemalé problémy. Bola som presvedčená, že nakoľko sa jednalo o zmenu takého veľkého rozsahu a s novou verziu sa čakalo až do dnešného dňa, že to bude bezproblémové, ale Bohužiaľ. Prosím poraďte mi ako mám postupovať, aby som mohla v programe pracovať aj naďalej, resp. aby som sa vôbec dostala do firiem, nakoľko hneď pri spustení mi hlási chybu a vyhodí ma von
karakul
16.02.14,19:09
... predpokladám, že pred inštaláciou si urobila zálohu dát z programu - základné pravidlo... ak áno, treba urobiť inštaláciu predchádzajúcej verzie programu a obnoviť dáta zo zálohy; práve z uvedeného dôvodu si ukladám každú verziu programu, aby som sa nikdy nemal problém vrátiť sa k nižšej verzii programu.
ondrejvla
16.02.14,19:47
Samozrejme, že som urobila zálohu dát, ale keď som chcela obnoviť dáta z USB kľúča, vôbec to nebolo možné. To isté som urobila aj v NTB, tam mi to taktiež urobilo tú istú chybu, nepustilo ma to nikam. Nedalo sa dostať ani do nižšej verzie, mala som tu dnes technika, presviedčal ma, že to je chyba od MRP, že aktualizácia mala tieto chyby.
karakul
16.02.14,20:17
... nechápem, že nedalo sa dostať do nižššej verzie... ja si pred inštaláciou urobím jednak zálohu dát na USB, ale zazálohujem si celý adresár.... a buď odinštalujem novú verziu, nainštalujem starú a obnovím dáta... alebo jednoducho nahradím adresár kde je inštalovaná nová verzia s adresárom starej verzii... zatiaľ to vždy fungovalo...
ondrejvla
16.02.14,21:28
Hmm, ale ja mám určite o pár desaťročí viac, ja som rada, že ma vnuk naučil aspoň zálohovať z DOS verzie na USB, keďže sa už nezálohuje na diskety... Uvidím zajtra, písala som do MRP, dúfam, že odstránia chybu, ktorá je určite systémová.
ondrejvla
17.02.14,19:47
Neviem, či ešte niekto na Porade má problém s DOS verziou MRP, ja som dnes zabila deň telefonátmi medzi Breznom, Nitrou, Bratislavou a Žilinou, kontrolný výkaz absolútne nefunguje, v PÚ keď zadám výpočet KV DPH, tak mi zo 14 faktúr ťahá len 2, neuvádza mi dátum dodania, základ dane a výšku dane. Nie je možné tento problém riešiť v spolupráci s MRP, a o JÚ už ani nehovorím, tam ma ani nepustí zadať výpočet, pri konzultácii mi poradili vymazať súbor I-KONFIG, potom ma už pustilo do firiem, ale opäť výpočet nebol možný a situácia sa opakovala. Prosím, má ešte niekto tento problém s MRP. Vopred ďakujem za každú odpoveď.
karakul
17.02.14,20:03
ondrejvla
17.02.14,20:49
Ďakujem ale problém to nerieši...