Murínová Eva
17.02.14,10:38
Keď dáte v KV načítať dáta za dané obdobie načíta vám ak základ dane a daň v častiach A1, A2, B1, B2 lebo mne tam nič nenačíta a pritom vo výkaze DPH mi to berie správne. Robím chybu niekde ja alebo je zlý upgrade?
segafredo
17.02.14,12:33
MRP do KV načítavá data do A1,A2,B1,B2 z knihy zaväzkov a pohľadávok, tam treba nadefinovať typ dokladu bežný a takisto typ DPH. Problém ešte môže byť v správnom vyplnení adresy dodávateľa/odberateľa s dorazom na PO,FO podnikateľ.....
ondrejvla
17.02.14,20:47
Je zlý upgrade, mne nenačíta do výkazu takmer nič, žiaden základ dane, výšku dane, nenačíta mi ani IČ DPH, skontrolovala som všetko, čo je uvedené nižšie, v DOS verzii sa nedá zadať, že je to typ dokladu bežný a to ani V JÚ, ani v PÚ.
ondrejvla
17.02.14,20:48
nech hľadám ako chcem, nenájdem typ dokladu bežný, nájdem daňové skupiny, ale toto nie. Alebo nehovoríme o DOS verzii?
zuzkaga
18.02.14,08:45
Ja mám zasa iný problém, údaje mám síce načítané, ale po natiahnutí xml súboru do eDane mi vypisuje, že formát vstupného xml súboru nezodpovedá vybranému typu dokumentu:((. S týmto ste sa nestretli niekto??

Inak faktúry som zadávala do knihy závazkov a pohľadávok a akurát keď som účtovala bežný nákup na bločky cez registračnú pokladnu, tak som v knihe daňových dokladov označovala ZF, prípadne našu tržbu cez reg.pokladnu som označila RP. Takže údaje mi natiahlo správne do A1, B2,B3.
Murínová Eva
18.02.14,11:02
volala som do mrp upgrade je dobrý ale máte zle nastavený číselník v knihe faktúr preto vám to neberie. Dajte si oprava faktúry prejdite na jednotlivé položky potom zadajte typ F2 napr.služba alebo tovar a stlačte ctrl+O oprava kod a dajte do kolonky KV napr. + a už vám to bude brať ak máte všetko ostatné dobre nastavené
andrea70
18.02.14,13:16
Presne toto isté píše aj mne, ale keď dám potvrdiť, tak mi to zapíše do KV, aj som to kontrolovala v ňom a nezdá sa, že by tam boli chyby. A faktúry zadávam tiež cez fa. vydané či došlé do knihy záväzkov a pohľadávok...druh dokladu nezadávam , iba ak by išlo o dobropis, alebo ťarchopis ........akurát pri bločkoch z RP (našich nákupoch) dávam ZF a našich tržbách z reg. pokl. dávam RP
zuzkaga
18.02.14,15:06
V MRP mi povedali, že to je chyba na eDane. Volala som na finančnú správu a tam mi potvrdili, že je v tom problém a pracujú na odstránení. Len som zvedavá kedy ho odstránia, veď nefunguje nič ani podať daňové priznanie za fyzickú osobu.
sab
18.02.14,17:13
kde si zadávala v daňových dokladoch ZP a RP veď to tam nevidím.......dakujem
sab
18.02.14,18:14
Keď Ti vypisuje, že nezodpovedá vybranému typu dokumentu nemáš dobre vypísanú prvú stranu o firme. Keď som si to doplnila tak pekne mám faktúry vyšlé aj došle v KV
Vivči
18.02.14,21:55
Mne neťahá bežný nákup na bločky cez registračnú pokladňu do B3. Typ dokladu som dala RP. Ostatné tabuľky sú správne. Kde som spravila chybu?
Vivči
18.02.14,22:14
už som opravila všetky pokl.doklady /nákupy/ z RP na ZF, teraz to mám v KV, je to tak dobre? Nákupy cez RP by nemali byť označené v type dokladu ako RP?
andrea70
19.02.14,14:11
napr. cez knihu daňových dokladov zaučtujem tržbu z RP, najskôr v knihe, potom v peňažnom denníku až ked to mám zaučtované slačím ctrl D , vybehne tabuľka kde označím tento zápis ako RP, to isté aj pri nákupoch z reg. pokladne akurát zadávam ZF
andrea70
19.02.14,14:16
ja som to robila všetko podľa návodu na stránke MRP http://upgrade.mrp.sk/faqwebpages/FaqAnswer.aspx?cislo=458
ondrejvla
19.02.14,22:16
Súhlasím, aj ja som musela opravovať všetky fa došlé aj vystavené, pri službách aj pri tovar som musela zadať +. Vysúhlasila som na krížovú kontrolu, a už mi to súhlasí, zatiaľ v jednej firme. Od piatku večera do včera obeda bolo 6 nových verzií, pri inštalácii mi zmizli niektoré údaje, ktoré som mala nahraté, v knihe faktúr mi zmizli niektoré riadky, musela som škrtať a nanovo nahadzovať. No bolo to radosti...
Fabius
20.02.14,09:06
Ako zadávate typ DPH v MRP-DOS-e ?
Vivči
20.02.14,13:55
Vy viete vytlačiť KV z MRP DOS? Ako to skontrolujete?
zuzkaga
21.02.14,09:01
Ja som to tiež pôvodne označila RF, ale zle to ťahalo. Potom som to prehodila na ZF a je to snád dobre. RF mám označený doklad z registračnej pokladne, resp. z úzavierky, ale z našej, z nášho predaja.
Komplet kontrolný výkaz nejde vytlačiť. Ževraj pre MSDos je to komplikovanejšie, bude dorobený neskôr. Skontrolovať sa to dá cez tlač zoznamu dokladov.
Zatiaľ. Tak mi bolo povedané dnes v MRP.
Vivči
21.02.14,09:46
ďakujem za info!
Murínová Eva
24.02.14,16:12
v knihe daňových dokladov stlač ctrl+D a vyber čo potrebuješ
andy22
17.04.14,11:21
zdravím, vedel by mi niekto poradiť systém zadania prijatej faktúry z EÚ za tovar aj služby? Neberie mi ho do KV ...vďaka
Iwett
18.04.14,14:10
Typ dokladu J
andy22
21.04.14,01:13
Iwett, zadala som, ale aj tak sa mi to nezobrazuje v KV
Iwett
21.04.14,17:01
a vyčíslila si vo faktúre aj DPH?