kompozit
17.02.14,15:05
Ide Vám podávanie kontrolného výkazu DPH cez eDane? Mne sa to nepodarilo: vyhodilo chyby v B2 v 3 položkách a nepovolilo podať. Pritom žiadne logické chyby tam nie sú, podobné položky prijalo ako bezchybné. Skúsil som podať ten istý .XML cez portál - a čuduj sa svet! - podanie je bezchybné. Tak som sa vrátil do eDane, pozrieť sa, čo to tam zobrazí. Podanie tam je!!! Ale keď som ho skúšal tlačiť, opäť vyhodilo tie isté chyby a nedovolilo vytlačiť. Je naozaj zábavné žiť v tomto štáte :)
uctoeva
17.02.14,16:13
Cez eDane tlač KV nejde a dnes mi bola daná odpoveď z daňového riaditeľstva že tlačivá budú v aplikácii zpracované v priebehu mesiaca február.Majú stále času dosť.
Pokiaľ viem posledný termín bol 16.2. a už je termín priebeh mesiaca február.
Ružena521
17.02.14,16:21
Aj ja mám ten istý problém, a konečne som zistila, že problém bol v zaokrúhlovaní. V účtovnom programe som mala správne nahodené sumy, napr. 7,40 , aj v XML súbore boli správne a do e-dane ich natiahlo s jedným desatinným miestom 7,4. Dodávateľ sofwéru povedal, že technický problém je na strane finančného riaditeľstva. Veď kde inde by bol ! Je nemysliteľné fyzicky opravovať také veľké množstvo faktúr :-(
kuravesele
17.02.14,16:29
Tak to nejdete všetko opravovať? Lebo ja vo všetkých faktúrach po desatinnej čiarke kde mám mať nuly napríklad 1,30 alebo 1,00 tak mi to ťahá iba 1,3 al 1 ...a pri niektorých hlási logickú chybu a pri niektorých nie...
mojto
17.02.14,16:37
Toto považujem za chybu softvéru, jednoducho musí byť xml vytvorený s 2 des. miestami, lebo to tak požaduje stránka, kam to má byť odoslané.
kuravesele
17.02.14,16:42
čiže ručne opraviť všetko...
Ružena521
17.02.14,16:59
Ujo z MRP mi povedal, že súbor do XML je vygenerovaný správne na 2 desatinné miesta a problém je v e-daniach. Tent istý súbor keď sa načíta na stránke FS, je v poriadku, ale do e-daní ten istý súbor načíta nesprávne, z čoho vyplýva, že chyba je na e-daniach.
kuravesele
17.02.14,17:17
ja keď si uložím z MRP výkaz do XML a otvorím ho cez internet explorer aby som videla schému tak tam nemám 2 desatinné miesta...:(
srska
17.02.14,17:39
tak ako píše mojto - xml = 2 desatinné miesta
Ružena521
17.02.14,17:39
Tak ja už neviem, komu mám veriť, robím v dvoch programoch, ani z jedného mi KV korektne neprejde do e-daní, MRP tvrdí, že problém s desatinnými číslami je na e-daniach, ručne to pri 500 faktúrach opravovať nemienim... ten druhý softwér chce problém odstrániť v najbližšej aktualizácii ! :-) ...a FS sa odpovediam vyhýba .... A ja už od piatku KV neviem podať... Asi sa už na všetko vykašlem.
srska
17.02.14,17:41
edane načítavajú ok, ak je xml zo softu ok
kuravesele
17.02.14,18:03
treba písať na "facebookovej" stránke ministerstva financií riadne verejne na časovú os...a nenechať to tak keď Vám napíšu, že si máte zavolať na call centrum...lebo na dopytoch nevedia ani poriadne odkopírovať zo zákona vetu...
JAJA11
20.02.14,13:02
ja som podala dnes KV a chcela som si zároveň vytlačiť tlačivo, aby som si skontrolovala, čo som vlastne podala.... bohužiaľ, vytlačiť mi to nejde..... na podpore mi poradili PrnScrn, ale to je nemysliteľné, mám tho veľa strán.....
kto bude zodpovedný za chyby keď na FR SR neboli schopní doteraz vyriešiť takýto základný problém? Veď tlačivo je už známe dávno a do programu to zapracovali aj softwérové firmy bez problémov...... už sa teším na pozdravy z DÚ v prípade preklepov...... a ak mi to zblblo pri prenose, tak to ani nemám šancu skontrolovať..... Štát by mal zaplatiť všetkým účtovníkom za podávanie KV....... základnú sumu + cena za každý riadok v kontrolnom výkaze.... takto si z nás robí otrokov a ešte dá neúnosné pokuty......
Blanka Urbanová
23.02.14,16:36
Ja som dnes volala na caal centrum , tech. podpora a na dotaz, či sa dá vytlačiť KV buď z E-daní, alebo zo stránky fin.správy bola odpoveď:
NIE, nedajú sa ani z jedného tlačiť a ani sa nebudú dať tlačiť, s niečím takým sa vôbec neráta, keď KV spracujem, mám si ho dať tlačítkom Skontrolovať /akokeby sme to nevedeli/ a pokiaľ nám nevypíše chybu, všetko je v poriadku a nie je dôvod KV tlačiť, musí nám stačiť, že sme si ho vytlačili z nášho účt. programu.
JAJA11
23.02.14,19:53
tak ja mám skúsenosť, že mne kontrola vyhlásila, že je všetko v poriadku a z DÚ mi volali za pol hodiny, že tam mám chybu a mám podať opravný.... :-)
Blanka Urbanová
23.02.14,20:06
No, my sme ho podali dnes, vraj bez chyby, zajtra uvidíme, či nám bude volať správkyňa. Ja som dotyčného pána presviedčala, že predsa len budeme spokojnejší, keď si to po odoslaní vytlačíme, ale odpoveď stále tá istá: nie je dôvod, neplánujú.. atď.
JAJA11
23.02.14,20:42
presne to som tvrdila aj ja, že skontrolovať po stránke sa to nedá a ak je nejaká chyba pri prenose, tak za to potom nemôžem ručiť..... ale tiež povedal, že sa to nebude dať tlačiť.... :-(