Timea 12
24.03.14,04:58
Dobrý deň,

chcela by som sa informovať,či je možné reklamovať zmluvu o hypotekarnom úvere, ktorá bola uazatvorená v auguste r.2011?

Počas vybavovania hypotéky nás uisťovali,že sa jedná o hypotekárny úver pre mladých s úrokovou sadzbou 2,29% s fixom na 5 rokov.
V zmluve je uvedená fixacia na 5 rokov,ale s úrokom 5,29% od podpísania zmluvy.

Keď sme sa informovali u klientskej pracovnícky z akeho dovodu je tam vyska uroku uvadzana 5,29% ,bolo nam povedane,ze sa to vrati v statnom prispevku spatne na ucet. Presli už takmer 3 roky a vyska to ho statneho prispevku podla nas urcite neovplyvní to preplatenie. Stale po preratani úveru nam to vychadza,ze ho preplatíme o takmer 4000,-Eur viac ako sme sa dohodli pri úverovej ponuke priamo v banke.

Ďakujem za cenné informácie.
LukyKs
24.03.14,05:24
Najprv pozri , či máš pred koncom zmluvy :
prečítal
porozumel
podpísal
Ice dive
24.03.14,06:05
no ak je to hypotekárny úver pre mladých tak by tam malo byť rozpísané, že koľko prispieva štát (http://www.porada.sk/stat#__AUTOKW) a koľko prispieva banka, t.j. aj v danej úverovej zmluve by malo byť napísané, že úroková sadzba je 5,29 - x - y = výsledná úroková sadzba pre prvých 5 rokov splácania... ak tam toto nie je tak to hypotéka (http://www.porada.sk/hypoteka#__AUTOKW) pre mladých nie je... ešte otázka hypo pre mladých sa poskytuje len do prvých 50 000 € - potom sa robila druhá zmluva, ďalej aké ste mali príjmy v tom čase, splňali ste podmienku, boli ste obaja do 35 rokov... dosť možné, že ste žiadali o hypo pre mladých a tá Vám neprešla, tak vám banka dala obyčajnú hypotéku a teraz ste na to prišli...