Iva777
30.03.14,09:07
Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť : manžel od 01.02.2014 nastúpil do zamestnania s 3 mesačnou skúšobnou lehotou.Zamestnávateľ sa na pohovoroch javil inak a nedalo sa to už vydržať. 27.03.2014,čiže vo štvrtok už do roboty neišiel a oznámil to zamestnávateľovi mailom,lenže mail sa kvoli zadaniu nesprávnej adresy vrátil...včera to oznámil opatovne a v pondelok by sa poslala písomná výpoveď. Nemože mať z toho problémy??
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
veronikasad
30.03.14,07:20
Neide o výpoveď, ale ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe, ktoré v zmysle § 72 odst. 2 ZP je potrebné oznámiť písomne (nedoporučujem emailom) spravidla 3 dni vopred
-----

(2) Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť.

-------
V pondelok nech ide osobne do firmy s písomným oznámením o skončení prac.pomeru a dohodne sa na čerpaní dovolenky a ukončení pracovného pomeru dňom 30.3-, lebo mu zamestnávatel bude písať absenciu.
Inak bude mať problém zamestnávatel s odhláškou v SP, ktorú je potrebné v SP podať najneskôr deň po skončení prac.pomeru. Za nedodržanie lehoty (http://www.porada.sk/lehoty#__AUTOKW) hrozia zamestnávatelovi nemalé pokuty.
ivka70
30.03.14,12:30
Kazdopadne to nebolo najstastenjsie riesenie, len tak neprist vo stvrtok do prace.
mal si napisat ukoncenie PP v SD a ist ho vo strvtok zaniest.
Zakonnik prace (http://www.porada.sk/zakonnik-prace#__AUTOKW) sice odporuca 3 dni vopred, ale nenariaduje, teda aj prinesene ukoncenie PP vo stvrtok by bolo platne.
Zatial co to poslane mailom platne nebude, aj keby prislo.
Zamestnavatel ho moze ignorovat.