Lila_MT
02.04.14,17:11
Dobrý den. mám exekuciu. Chcem sa spýtať, či môže exekutor siahnuť na majetok (http://www.porada.sk/majetok) v byte, osobe u ktorej som v podnajme a mam u neho prechodny pobyt.
Mila123
02.04.14,15:12
si zamestnaná? ak áno, tak najskôr pôjde po plate
asterix174
02.04.14,15:28
Už sa to tu riešilo, áno exekútor môže a väčšinou aj siahne aj na majetok (http://www.porada.sk/majetok#__AUTOKW) osoby u ktorej je dlžník v podnájme. Prax je taká že zoberie všetko okrem taxatívne vymedzených vecí /odkazujem na exekučný poriadok/. Pomohlo by ak by si mala s prenajímateľom spísanú presnú nájomnú zmluvu/ že obývaš len 1 konkrétnu izbu, že celý tvoj majetok (http://www.porada.sk/majetok#__AUTOKW) je iba v tej jednej izbe/ pretože exekútor neskúma co komu patrí a to bude až výsledkom dokazovania čo bude nadlho, a môže to byť aj problém ak prenajímateľ nemá od vecí bločky t. j nemá ako dokázať že daná vec je jeho.
Lila_MT
02.04.14,15:36
Ahoj...dakujem za odpoved. Vies ja to mam trosku zlozite...exmanzel mi narobil dlh v nebankovke este za manzelstva...po rozvode usiel do cudziny a neplati vyzivne (http://www.porada.sk/vyzivne#__AUTOKW) na syna ...je stihany policiou...exekucia padla na moj chrbat ale dala som to na sud...sud mi vyhovel, ze nemusim platit cely dlh ale len to co sme si pozicali...no ale exekutor sa odvolal..tak asi rok si musim pockat alebo pracovat a splacat....a sem tam mam pracu alebo brigadu...exekutor mi stahuje z platu a mam aj zastaveny ucet v banke i ked som tam nic nemala ...