zolik2001
07.04.14,08:48
Chcel by som vas poprosit o radu kde a ako najdem aby som mohol doplnit k pracovnej zmluve dodatok o alkohole a samozrejme aj postihy za uzivanie alkoholu pocas pracovnej doby, pripadne ked by ste mi vedeli poslat vzor ako to ma vyzerat;).
Ide o to ze prestavam tolerovat istym ludom ze mi piju v praci a napchavaju sa mentolovymi cukrikmi akoze su chory a kedze ja nepijem a citim to len ked okolo mna prejdu. Je to taky zly sposob chodenia do prace. Chodia na autach rano si rychlo daju poldeci aby poobede mohli ist s autom opat domov. To mi moze byt jedno no uz mi vznikli aj skody a to ma uz dokaze vytacat ako moralne tak ako aj ich nadriadeneho:mad:.

Dakujem za radu.
denis_m6
07.04.14,06:52
No ja si myslim, ze ak niekto nafuka, tak je to hrube porusenie pracovnej discipliny a nasledna vypoved, neviem si predstavit, ako inak to riesit, resp. tolerovat? Existuje jednoduche riesenie, kupit si masinku, nie je to take drahe a nahodne im davat fukat, plus ak chce byt clovek gentlaman, tak ich vopred upozornit, ze nahodne kontroly budu.
avalik
07.04.14,06:52
doplnit do pracovneho poriadku, pozivanie alkoholu v pracovnej dobe, pripadne praca (http://www.porada.sk/praca#__AUTOKW) pod vplyvom alkoholu ako dovod na okamzite skoncenie PP
kontrola na alkohol by mala byt zadefinovana v ramci BOZP (http://www.porada.sk/bozp#__AUTOKW) opatreni
Chobot
07.04.14,06:53
Čo je to "dodatok o alkohole"? Čo tam chceš mať? Ty si zamestnávateľ? Chceš to doplniť všetkým zamestnancom do pracovných zmlúv?

V pracovnej zmluve to nemusia mať. Stačí ak zavoláš bezpečnostného technika a ešte jedného svedka a dáš tvojmu zamestnancovi dychovú skúšku. Ak bude zelený, tak padá.