Lenka278
13.06.14,16:51
Dobry den,
zijem s priatelom u jeho rodicov, mame spolu dieta. mame mimosudnu dohodu len medzi sebou ze mi bude prispievat na nasho syna.
Jedna sa o to ze on je uz vyse 12 rokov rozvedeny a ma syna so svojou ex.
Ta teraz ziada o zvisenie vyzivneho. Priatel aj ja sme SZČO.
Tak sa chcem spytat ci sa budeme posudzovat spolocne, myslim nase prijmi ked sme na rovnakej adrese...kazdy mame svoje ucty aj vydavky. nemame na papieri nic spolocne, ani niesme vedeni ako druh a druzka.
Ja zarobim viac ako on.
Moze toto byt posudzovane tak ze na zaklade toho ze ja zarobim viac a spocitaju nam prijmy tak na zaklade toho mu zvisia vyzivne?
Pretoze ked odpocitam od jeho prijmu vsetky jeho vydavky tak mu zostane cca 100 eur a to som odpocitala len seky co plati...nieje tam zapocitane co plati mne na maleho a ziadna strava a podobne.
Dakujem
Dakujem za odpoved
Chobot
14.06.14,18:47
Tu nie sú veštci ani veštice. Ak dôjde k pojednávaniu o zvýšení výživného, záleží od sudcu, ako to bude posudzovať. Ale keď jeho ex uvedie, že ste partneri (nikde sa oficiálne neuvádza druh a družka) a žijete v spoločnej domácnosti, predpokladám, že sa to bude posudzovať ako spoločný príjem.

Ale to je len taký môj odhad, neviem predpovedať konanie sudcu.
bubkoch
14.06.14,20:20
sud posudzuje vzdy len prijmy a vydavky povinneho ...
prijmy s nim zijucich osob berie do uvahy len kvoli urceniu vysky vydavkov povinneho, nie kvoli tomu aby sa tieto prijmy scitavali
napr. ak povinny zije v spolocnej domacnosti s partnerkou, obaja maju prijem 1000, inkaso je 200, tak sud nebude posudzovat ze povinny ma prijem 2000, ale ze vydavky povinneho su 100, lebo bude mat za to, ze polovicou sa na danom vydavku podiela "spolubyvajuci"
Lenka278
21.06.14,13:44
dakujem...uz mame potom tak dakujem
veronikasad
21.06.14,14:50
Lenka, netreba ale zabúdať, že ak "zlegalizuješ" platenie nájomného, svokrovci by sa mali prihlásiť na daňovom úrade že prenajímajú nehnutelnosť a platiť daň z prenájmu. A k registrácii potrebujú písomnú nájomnú zmluvu.
Lenka278
22.06.14,12:23
pockat, ako mozu prenajimat nehnutelnost ked byvame spolu s nimi v byte...ci aj to sa da? a platime len 80 eur mesacne....a okrem toho pokial viem mi si mozme dohodnut i ustnu dohodu co je v ramci zakona. takze nepotrebujem ziadnu zmluvu spisovat, len budeme vkladat tych 80 eur na ucet...a to je cele. sme tak dohodnuty a tym to hasne. sama sudkina nam to tak poradila..a o danovom nebolo vobec rec aj ked sme sa pytali....tak podla mna ona vie asi najlepsie ci sa mylim?