MAVEL
25.06.14,15:10
Dnes som dostal mily list zo socialnej poistovne. Velmi ma potesil. Ved kto uz by nechcel platit penale vo vyske bliziacich sa 600 Euram? Toto nebol moj prvy a predpokladam, ze to ani nie je moj posledny list s ktorym sa budem chvalit.
V roku 2013 mi prisiel podobny. Ze sa v 2006 menil zakon a ja som sa neprihlasil ako SZCO do SP, hoci som bol zamestnany a vzdy som cakal na kazdu novelu zakona. Kedze ubehlo len sedem rokov od nesplnenia povinnosti, prihlasil som sa do SP a pohladavku okolo 600EUR vyrovnal. Ved sme omylni a to sa moze stat kazdemu. No a teraz opat uplynul len dalsi rok a mame tu ocakavane penale.
Ved co by som neurobil pre stat, ked on pre mna toho robi tak vela. Hlavne ma neustale vzdelava. Ved so mna chce mat pravnika. Ved ma uci perfektne, na vlastnych chybach. Pouziva pri tom bezne procedury a hlavne vcas. A kdze som rad taky darca, preco by mi to maloi zratat do r. 2010, ked bol generalny pardon?
No on to vlastne ani taky pardon nebol, to si len dlznik, volajme ho Kanec, na vlastnom piesocku odpustil to co mal zo zakona platit. Ale musi byt vsetko uhradene do 2010. Tak vsetci platili a odpustalo sa penale. SP presne na tento termin cakala. Zlozili sa nohy zo stola a kedze im dlznikov ubudlo, zacali hladat novych. Ale ved ja som tak rad, ze ma nasli a po generalnom pardone. Nemusel som ziadat o odpustenie. Ved vsetci chceme trpiet.
ariadna22
11.07.14,16:35
najlepšie je vždy zavrieť firmu a otvoriť si novú, prehadzovať sa medzi právnymi možnosťami podnikania, pokecáme v ip ak máš záujem
kopretinka
11.07.14,17:22
najlepšie je vždy zavrieť firmu a otvoriť si novú, prehadzovať sa medzi právnymi možnosťami podnikania, pokecáme v ip ak máš záujem
očuj,nezaváňa toto náhodou porušovaním etikety na Porade??