delonko
13.09.14,16:44
Od 11.1.2015 sa vraciam do prace, som zamestnanec vo verejnej službe, nárok na dovolenku 25+5 teda 30 dní. Vypočítala som, že po nástupe si môžem vyčerpať ešte 32,5 dňa dovolenky? Postupovala som správne? ďakujem za radu :-)


r. 2009 – 9 dní zostatok

r. 2010 – 25 +5 = 30 dní – čerpanie 1/2010 – 2,5 dna
2/2010 – 9 dní

Materská 12.2.2010 -.26.8.2010
Rodičovská 27.8. 2010 -.4.12.2011
Materská 5.12.2011 – 29.7.2012
Rodičovská 30.7.2012 – 11.1.2015

2010 celkom nárok aj s md.
/1.1.-26.8.2010 / -30/12=2,5*8 = 20 dní
-2,5
17,5 dňa vyčerpať za rok 2010

RD
Od 27.8. do 31.8. – 3 prac. Dni
1.9. - 30.9. – 20 prac. Dní + 2 sviatky
1.10. – 31.10. – 21 prac. Dní
1.11. – 30.11. – 20 prac. Dní + 2 sviatky
1.12. – 31.12 - 22 prac. Dní + 1 sviatok
Spolu 86 dní . Takže za rok 2010 sa mi nič nekráti.

r.2011 – 0 dní
1.1.2011 – 4.12.2011 rodičovská 0 dní
5.12. – 31.12.2011 MD 0 dní

r.2012
Md 1.1.2012-.29.7.2012 - 30/12=2,5*7 = 17,5 dní – 2,5 dňa = 15 dní vyčerpať za rok 2012

RD 30.7. 2 pd
8 -22 pd
9-20
10-23
11-21 pd
12-18
Spolu : 106 dní / takže 100 + 6 / krátenie o 1/12 z 30 t.j. 2,5 dňa

Spolu teda 17,5+15 dní = 32,5 dňa vyčerpať .
Xanti
14.09.14,08:40
Rátaš to zle,
rok 2010 nárok na celú dovolenku, na RD si bola menej ako 100 dní tj. nárok na 30 dní dovolenky
zostatok po čerpaní 27,5 dňa
rok 2011 bez dovolenky,
rok 2012 nárok na celú dovolenku, a krátenie o 1/12tinu tj. nárok na 11/12tin dovolenky tj. 27,5 dňa
Spolu 27,5+27,5 = 55 dní dovolenky

Rok 2010 a rok 2012 si bola viac ako 60 dní na MD .. a MD sa ráta za výkon práce, a tak ti patrí dovolenka za celý rok ( nie za mesiace ako si to rátala ty ) podľa ZP § 101 a kráti sa ako si správne pochopila podla § 109.
delonko
17.09.14,04:20
Ďakujem pekne :-).
ljuba1
18.09.14,10:48
V roku 2010 si mala cerpanu dovolenku v I.a II. 2,5+9 spolu 11,5, Takze 30-11,5 = 18,5 a rok 2012 zostatok 27,5. Spolu 46 dni. Opravte ma, ak sa mylim.
danakl
18.11.14,11:19
Ahojte chcela by som Vás poprosiť o kontrolu, zamestnankyňa na rodičovskej, ktorá jej končí v januári 2015 prišla dať výpoveď a žiada o preplatenie dovolenky. Od 16.12.2008 - 29.6.2009 - Materská dovolenka (nárok na dov.22 dní)v roku 2009 od 30.6.2009- rodičovská dov.(narok 21dní - 25 pokratené o 2/12) neodpracovala 133 dní.a je na predlzenej rodičovskej do 6 rokov dieťaťa.
veronikasad
18.11.14,11:23
Ahojte chcela by som Vás poprosiť o kontrolu, zamestnankyňa na rodičovskej, ktorá jej končí v januári 2015 prišla dať výpoveď a žiada o preplatenie dovolenky. Od 16.12.2008 - 29.6.2009 - Materská dovolenka (nárok na dov.22 dní)v roku 2009 od 30.6.2009- rodičovská dov.(narok 21dní - 25 pokratené o 2/12) neodpracovala 133 dní.a je na predlzenej rodičovskej do 6 rokov dieťaťa.
Spočítaj si pracovné dni RD vrátane sviatkov za rok 2009.
danakl
18.11.14,11:24
vyšlo mi to 133 pracovných dní RD
veronikasad
18.11.14,11:27
vyšlo mi to 133 pracovných dní RD
MD trvala viac ako 60 dní, vznikol nárok na dovolenku za kal.rok 2009, ktorú budeš krátiť z titulu RD - za prvých 100 prac. dní o 1/12, za každých ďalších celých 21 prac. dní o ďalšiu 1/12.
Tvoj výpočet je správny., pri skončení prac.pomeru jej preplácate 10/12 ročného nároku. Ak sa však ide evidovať na UP, velmi by jej pomohlo navýšenie vymer.základu pre dávku v nezamestnanosti, ak jej vykážete 1-2 dni čerpania dovolenky a zbytok jej preplatíte.
danakl
18.11.14,11:54
a podla akého dovolenkoveho priemeru jej vypočitam, kolko treba zaplatit?dakujem
Tweety
18.11.14,11:56
pravdepodobného, ktorý by mala ak by pracovala
veronikasad
18.11.14,11:56
Náhradu mzdy za čerpanú dovolenku aj preplatenie dovolenky preplácaš pravdepodobným priemerným zárobkom. Hodinová mzda nesmie byť nižšia ako minimálna
danakl
18.11.14,12:23
ako až do roku 2014?
veronikasad
18.11.14,12:27
Nerozumiem otázke ,,,