monca14151
15.09.14,22:35
Dobry den. Chcela by som sa spytat, ze kamaratovi som ja a moja spolubyjauca pozicali po 1000 libier. Cize 1000 libier ja a 1000 libier ona. Momentalne sa zdrzujeme v Anglicku a peniaze boli pozicane tu. Dotycneho ktoremu sme peniaze pozicali sme poznali dlhsiu dobu a je to pan s rodinou cize samozrjeme sme nemysleli na nejake spisanie zmluvy ze sak pozname sa. Pred tym sme mu uz peniaze pozicali ale mensie ciastky a to vzdy vratil. Povedal ze max. do 1 mesiaca mame peniaze naspet. Lenze tento pan ako si od nas pozical tie peniaze tak sa pobalil aj s rodinou a doslova utiekol z krajiny. Nevieme kde sa teraz nachadza, mozno v Nemecku mozno v Cechach pretoze on je narodnostou Cech a spominal ze mozno bude chciet ist robit do Nemecka. Nemame zmluvu ale mame ocitych 4 svedkov ktory boli pri preberani peniazov. Chcela by som sa spytat, ci je nejaka sanca ze dostaneme peniaze naspet? Je nejake cesta ako by sme to mohli vymahat naspet????
KoxXxo
16.09.14,05:21
Však mu zavolaj.
Peggynka
16.09.14,05:51
Malo byť pre vás výstrahou,že má finančné problémy a ani sebelepšia snaha nepomôže;kde nič nie je,ani smrť neberie.Skús sa opýtať poštárky,či nevie jeho adresu.Aj na evidencii obyvateľstva by možno vedeli :D Ale obávam sa,že peniaze už neuvidíte,aspoň nie za okolností,aby vás to nestálo ďalšie peniaze,čas a nervy.
Obávam sa,že v tomto prípade by vám nepomohol ani papier...kto vám ho bude naháňať...dali by ste to na súd ? Všetko je ta-tam.
sosak
16.09.14,06:03
Zdá sa, že ste pepanovi dali peniaze na cestu a viac ich neuvidíte. Uvažoval by som na vašom mieste nad jednou alternatívou, a to že by ste mali ísť na miestne oddelenie polície v mieste vašeho bývania aj zo svedkami a podať TO na dotyčného " známeho ".
Chobot
16.09.14,06:16
Monča, máš jednu skúsenosť, ktorá ťa stála 1000 libier. Predpokladám, že toho pána už v živote nikdy neuvidíš. Tie drobné čiastky to bol len jeho plán - získať si tvoju dôveru, aby od teba dostal väčšiu sumu peňazí, s ktorou niekde zmizne.

Ty vlastne o ňom nič nevieš - ani kde býva, ani rodné číslo ani nič, podľa čoho by ho mohli identifikovať.

Tažke zabudni na peniaze a nabudúce NIKOMU nepožičiavaj. Existujú banky a iné inštitúcie, ktoré vedia požičiavať.

Neboj, život ide ďalej.
Peggynka
16.09.14,06:16
Tento jav má vždy rovnakú genézu;...však sme mu požičiavali a vždy vrátil :D A potom si pýta väčšiu sumu a ahaho :eek:. Už nevráti :mee: