laborcode
18.09.14,14:27
Chcem podať výpoveď v zamestnaní, štandardná výpovedná doba dva mesiace. Poraďte, prosím, ako naformulovať výpovednú dobu, tak aby neskončila skôr ako ma firma vymaže z OR, kde som uvedená ako prokurista. Ďakujem.
Tweety
18.09.14,12:41
Žiadnu VD netreba formulovať, tá je zo zákona. Ak druhej strane doručíš výpoveď tento mesiac, VD začne plynúť 1.10. a PP skončí jej uplynutím 30.11.
laborcode
18.09.14,12:56
Dakujem, rozumiem, len ja to potrebujem podmieniť tým výmazom prokuristu, lebo sa inak nemozem hlasit na Urade prace a pod. Tiez potrebujem mat istotu, že dojde k vymazu, a to dosiahnem, len tak ze nejak naformulujem, ze vypovedna doba az po vymaze z OR, ale neviem ako to napisat.
JankaO
18.09.14,13:03
Výkon funkcie prokuristu nie je viazaný na pracovný pomer. Jeho ustanovenie, odvolanie väčšinou spadá pod odsúhlasenie Valným zhromaždením, ak spoločenská zmluva neustanovuje, že o tom môže rozhodnúť konateľ. Ukončiť funkciu prokuristu je možné aj dohodou medzi prokuristom a spoločnosťou, alebo výpoveďou zo strany prokuristu. Čiže bude treba dať 2 výpovede, ktoré spolu až tak nesúvisia. Čo sa týka výpovednej doby prokuristu - treba vychádzať buď z dohody o výkone funkcie, prípadne zo spoločenskej zmluvy. A načasovať to tak, aby obidve výpovedné doby skončili rovnako. To, aby bývalého prokuristu vymazali z OR v čase rovnakom, ako uplynie výpovedná doba je predovšetkým v záujme spoločnosti a bola by hlúpa, keby to aj tak neurobila....
Tweety
18.09.14,14:14
napísala som výpoveď zamestnanca a pri prokuristovi máš odpoveď od JankyO,