satori
01.10.14,16:20
CCA pred rokom a pol som bol odsúdený za úverový podvod, ktorý som nespáchal. Tento prípad nebol absolútne prešetrený a neprebehlo ani len súdne pojednávanie, ktorého by som mal možnosť sa zúčastniť a zároveň predložiť dôkazy a argumenty, ktorými by som sa obhájil. Miesto toho mi bola udelená pokuta 650 € a v prípade ak ju neuhradím, tak ma čakájú 4 mesiace nepodmienečne. Tento rozsudok bol pre mňa likvidačný, nakoľko som musel kvôli záznamu v registri zrušiť živnosť a odísť do zahraničia. Neviete niekto, či je možnosť podať žiadosť aspoň o zníženie udelenej pokuty? V kocúrkove akým je Slovensko som stratil akýkoľvek záujem riešiť právne veci a strácať nimi čas. Ak by mi v tomto smere vedel niekto poradiť, bol by som rád, vďaka.
Chobot
01.10.14,15:05
Mi netvrdˇ, že si sa nemohol voči rozsudku odvolať. Asi si nám všetko nepovedal.

Ale k tvojej otázke - ak už rozsudok nadobudol právoplatnosť, nie je možné sa voči nemu odvolať. Ak neuhradiš, nastupuje trest. Teraz, po roku a pol je už neskoro sa zobudiť.
satori
01.10.14,15:27
Odvolal, ale omylom som uviedol v pošte iné číslo ulice súdu na aké to malo ísť, takže mi poslali odpoveď, že mi to zamietajú, keďže im to neprišlo v stanovenom termíne. Odvolal som sa aj potom, no zamietli aj to. Je to obyčajná banda, ale príde ešte na psa mráz. A trest určite nepríde, keďže na SR nemám už ani len trvalý pobyt a žijem mimo EÚ. Čoskoro získam aj nové štátne občianstvo, takže ten nútený exil bol v konečnom dôsledku prospešný.
Chobot
01.10.14,15:28
Tak veľa šťstia na Bahamách a pozdravuj Koženého.