talianova.zuzana
17.12.14,13:31
Chcela by som sa opytat niekoho kto sa rozumie tomuto problemu.Moja hruba mzda sa skladala z dvoch casti a to zo zakladnej mzdy a osobneho ohodnotenia. Po preskumani inspektoratom prace bolo zamestnavatelovi doporucene aby toto osobne ohodnotenie doplatil,pokial nie mam sa obratit na sud. Kedze pracovny pomer skoncil k 30.11.2014,mozem sa nejako branit a spatne pozadovat doplatenie,ak ano,ako by to malo vyzerat aby to malo hlavu aj patu. Dakujem za kazdu pomoc.
ivka70
17.12.14,12:37
Mas to rozhodnutie IP?
Uvaha: ak to bolo len odporucene a zamestnavatel sa rozhodol na zaklade vlastnej analyzy toto odporucanie neakceptovat, aj podanie na sud by nemuselo zabezpecit uspech a nariadenie doplatenia.
Cize si musis zvazit, ci ta suma stoji za to, aby si aj v pripade pre teba zaporneho vysledku, bola ochotna znasat sudne poplatky.
Kazdopadne obratit sa na sud mozes. mozes dokonca este predtym poslat najskor zamestnavatelovi predzalobnu vyzvu (odporuca sa)
Vsetko zavisi od dovodov nevyplacania osobneho ohodnotenia, aj to, ci to vyplacanei ma nejaku oporu (v zakone, internom predpise).
vo vseobecnosti osobne ohodnotenie nie je vymahatelna cast mzdy.
Daj si to posudit pravnikovi, ten ti povie, ci ma zmysel zacat s predzalobnou vyzvou.
talianova.zuzana
17.12.14,12:56
Ta suma by sa pohybovala okolo 150 eur,tak neviem,no nie som sama,najprv sme boli dvadsiati a potom vsetci a pocula som aj ze ti ludia co to spravili,im peniaze doplatili,ale ci je to pravda tiez neviem. A tu predzalobnu vyzvu mi spravi tiez asi len pravnik.
ivka70
17.12.14,13:40
Skoda, ze nepostupujete spolocne.
Predzalobnu vyzvu mozes napisat aj ty sama, pravnik by mal vediet, co do nej presne napisat.
talianova.zuzana
17.12.14,13:52
Tiez si myslim ze je to skoda,len to nie je mozne,ked uz sme teraz kazdy inde a nestretavame sa. A co vsetko bude pravnik k tomu potrebovat,neviete?
veronikasad
17.12.14,13:53
Dôvod nevyplatenia osob.ohodnotenia ?
talianova.zuzana
17.12.14,14:00
Ziadny nebol,len tak ludom zobrali peniaze,v kolonke osobne ohodnotenie na vyplatnej paske bolo 0 eur,nikoho vopred neupozornili. Prvykrat islo len o asi dvadsat ludi,tak to velmi nikto neriesil,ostatni boli radi,ze sa ich to netyka,az potom ked pobrali vsetkym sa to zacalo riesit. Odborarom povedali,ze pre nesplnenie planu. Aj to asi len ustne ziadny papier k tomu nebol.
veronikasad
17.12.14,14:01
Máte osobné ohodnotenie dohodnuté v pracovnej zmluve, alebo nejakom dodatku k pracovnej zmluve ?
veronikasad
17.12.14,14:02
Píšeš o odborároch, tak zrejme máte aj Kolektívnu zmluvu. Ako je osobné ohodnotenie definované tam - ako nárokovatelná zložka mzdy ?