klerak
28.12.14,20:26
Ahoj všetkým,

keď ste si hladali prácu a dostali pracovnú ponuku, ktorá vás až tolko neoslovila.. ale neboli ste si istí, či sa uchytíte inde, povedali ste jim áno a potom to zrušili? dá sa to?
Mně sa to stalo zo strany firmy.. dostal som ponuku, prijal som.. oni mi pak po 14 dňoch zatelefonovali a povedali, že si to rozmysleli a že už ma nechců
Tak som si povedal, čo keby som aj ja byl taký sviniar? čakám pracovnú ponuku od spoločnosti 1.. nie to bohvie čo, ale lepši ako skončit na úrade práce..
očakávám však, že druhý týždeň v januári by mi mola vyisť iná práca od spoločnosti 2.. ale neni to také isté ako u spoločnosti 1..
čo teraz? ako sa zachovať?
povedať spoločnosti 1 áno a keby mi o 14 dní vyšla tá druhá robota, zavolám do spoločnosti 1, že som si to rozmyslel, ako mi to urobila istá firma mě?
Alebo to riskúť a spoliehať sa, že mi vyjde práca u spoločnosti 2? a keď nevyjde, budem banovať, že som neišol na chvílu robiť pre spoločnosť 1? čo keď potom nevyjde nič a budem x mesiacov na úradu práce? dneska si človek až tolko vymýšlať nemože..
bodliak
28.12.14,19:31
Kým nepodpíšeš pracovnú zmluvu, nemáš isté nič ani ty, ani oni.
Ak v zmluve bude skúšobná doba, tak máš šancu vycúvať, ak ti práca nevyhovuje, alebo ak máš inú.
klerak
28.12.14,19:37
rátám, že pracovná zmluva by sa podepisovala neskoršie.. o skúšobnej viem, ale je na kks, že spoločnost 1 je v jednom meste, kam by som sa musel prestahovať.. nevadilo by mi.. je to peknejšé mesto, ako to, kde robím teraz.. ale spoločnosť 2 je opat v mojom aktuálnom mieste.. čiže pak by som sa stahovat spat.. ide o 200 km..