ingridulienka 111
29.12.14,10:35
ak sa zmeni nazov firmy aj pracovna zmluva a tiez mzda
Tweety
29.12.14,09:39
Ak ide o prechod práv a povinnosti na novú firmu, tak nie.
ivka70
29.12.14,09:40
Ak nova firma preberie vsetky prava a povinnosti povodnej firmy, zamestnanci musia dostat pracovnu zmluvu minimlne taku vyhodnu ako bola v povodnej firme - v takom pripade nemaju narok na odstupne, pretoze ich PP pokracuje v novej firme nezmeneny.

Ak nova firma nepreberie vsetky prava a povinnosti povodnej firmy, tak je otazka ako bol ukonceny PP v povodnej firme. Z toho sa odvija aj narok na pripadne odstupne.
veronikasad
29.12.14,09:43
Podľa akého §-u bol ukončený pracovný pomer v starej firme ? Podpisovali ste dohodu o skončení prac.pomeru ?
avalik
29.12.14,09:45
Neuviedla si či ste dostali výpovede alebo došlo k prechodu práv a povinností na iného zamestnávateľa, takže všeobecne:

§ 76
Odstupné

(1) Zamestnancovi, s ktorým zamestnávateľ skončí pracovný pomer výpoveďou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 písm. a) ... patrí pri skončení pracovného pomeru odstupné najmenej v sume ...

(2) Zamestnancovi patrí pri skončení pracovného pomeru dohodou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 písm. a) ... odstupné najmenej v sume ...

(4) Ak zamestnanec po skončení pracovného pomeru nastúpi opäť k tomu istému zamestnávateľovi alebo k jeho právnemu nástupcovi do pracovného pomeru pred uplynutím času určeného podľa poskytnutého odstupného, je povinný vrátiť odstupné alebo jeho pomernú časť, ak sa so zamestnávateľom nedohodne inak. Pomerná časť odstupného sa určí podľa počtu dní od opätovného nástupu do pracovného pomeru do uplynutia času vyplývajúceho z poskytnutého odstupného.

(5) Odstupné nepatrí zamestnancovi, u ktorého pri organizačných zmenách alebo racionalizačných opatreniach dochádza k prechodu práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov na iného zamestnávateľa podľa tohto zákona.

(6) Odstupné vypláca zamestnávateľ po skončení pracovného pomeru v najbližšom výplatnom termíne určenom u zamestnávateľa na výplatu mzdy, ak sa zamestnávateľ nedohodne so zamestnancom inak.

(7) Zamestnávateľ môže poskytnúť zamestnancovi odstupné aj v iných prípadoch ako podľa odsekov 1 a 2.

Pozri aj Prechod práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov (§ 27 - § 31)
ingridulienka 111
29.12.14,12:53
este nemame ukonceny pp to sa chcem pripravit ked k tomu pride
veronikasad
29.12.14,13:02
ak podpíšete dohodu o skončení prac.pomeru bez uvedenia výpovedného dôvodu, nárok na žiadne odstupné mať nebudete.