sumec.samko
03.07.15,17:28
Mame zaujem o kupu domu s pozemkom. Na liste vlastnictva su vedeni piati majitelia no jeden z nich uz davnejsie zomrel a jeho podiel nebol zahrnuty do dedickeho konania takze sa musi otvorit dedicke konanie. S majitelmi a buducimi dedicmi sme dohodnuti na celkovej kupnej cene s tym ze pockame kym sa ukonci dedicke konanie a upravia sa listy vlastnictva no predavajuci by chceli spisat predkupnu zmluvu. Bola by takato zmluva platna kedze zomrely ju uz nepodpise a dedici este nie su pravoplatne uznani? Vyhotovi mi nejaky pravnik zmluvu za takychto podmienok?
doktor23
03.07.15,21:12
V princípe si myslím, že ak ju podpíšu všetci dedičia, mala by byť platná, nakoľko dedičstvo sa v zmysle nášho právneho poriadku nadobúda smrťou a dedičské konanie len určuje, kto v akom podiele.
Erzebeth
05.07.15,13:07
Advokát aj notár vám napíše "Zmluvu o budúcej kúpnej zmluve." Je potrebné, aby ju podpísali všetci dedičia zomretého vlastníka. Do tejto zmluvy o budúcej kúp. zmluve je dobre zahrnúť aj podmienky, na základe ktorých uzatvoríte kúpnu zmluvu, ako i to, že dohodnutá cena sa nebude meniť. Zmluva o budúcej kúp. zmluve zaväzuje len účastníkov zmluvy. Túto zmluvu by mali podpísať aj vlastníci, ktorí sú teraz už na LV zapísaní.