mysak
09.07.15,12:03
bol mi upravený - znížený osobný príplatok po dobu 6- tich mesiacov a kolegovi na 2- mesiace aj keď sme obidvaja porušili to iste, že sme necestovali zo služobnej cesty autobusom, ale súkromným automobilom. ked som sa na to opytal vedúceho prečo kolega má na dva mesiace a ja na šesť mesiacov, tak mi vedúci napísal,že ma o dôvodoch úpravy osobného príplatku oboznámil ústne, s dôrazom položených na skutočnosť, že som už v minulosti viackrát vedome porušil pracovnú disciplínu a pri tom o tom vôbec neviem. keď som ho písomne vyzval, aby mi predložil všetke písomné upozornenia, kde som vedome v minulosti viackrát porušil pracovnú disciplínu, tak mi napísal, že mi nemôže zaslať požadované písomné upozornenia za vedomé porušenie pracovnej disciplíny, pretože ma na to viackrát upozorňoval ústne.
expeeert
09.07.15,21:49
Neviem teda akú máš pracovnú zmluvu, ale osobný príplatok je väčšinou nenárokovateľný - t.j. je čisto na firme resp. vedúcom, či ho uzná alebo nie a nemusí to zdôvodňovať.
buchač
10.07.15,05:14
Mňa zaujíma informácia, či je na zamestnávateľovi, že určí spôsob dopravy na služobnú cestu.
Lebo ak pracovník cestoval svojim vlastným autom a nie busom, no účtoval len do výšky cestovného busom, tak je to v poriadku...či ? Zvyšok je predsa na pracovníkovi, finančne je síce v mínuse, no časovo nie je obmedzovaný tým autobusom. Kultúru cestovania a aj iné (prípadné) aspekty by mali byť rešpektované.
------------------------------------------------------
CITUJEM

...." že sme necestovali zo služobnej cesty autobusom, ale súkromným automobilom...."

ZO služobnej cesty autom.
Ale ako išli NA služobnú cestu ?

Hm...zaujímavé....mám dojem, že story ešte neskončila...;)
avalik
10.07.15,05:26
Buchac, ano zamestnavatel urcuje aj sposob dopravy ...pozri § 2 o cestovnych nahradach
avalik
10.07.15,05:30
Pouc sa z toho a v buducnosti dodrzuj pokyny vydane veducim.
buchač
10.07.15,05:32
Ja len, či sa niečo nezmenilo.

Keď som chodieval na služobky, tak tiež šéf určoval...ALE ten môj bol v pohode. Povedal som, že idem autom. On povedal, že mi auto nebude preplatené, len verejná doprava.
Podmienky dané...nuž fertig a štartoval som.
===============================
Ale mám dojem, že vo vyššie uvedenom prípade asi pôjde o niečo iné...podľa príslovia :

Kto chce psa biť, palicu si nájde !
lacotinka
10.07.15,05:34
ako máš postupovať ?

Slušne

lebo čo je teba do toho, aký trest dal tvoj vedúci svojmu podriadenému
(aj keď je to tvoj kolega/kamarát/spoluvinník)
avalik
10.07.15,05:39
Nezmenilo a na pouzitie ineho vozidla ako poskytnuteho zamestnavatelom musi byt pisomna dohoda, a mozu sa dohodnut aj na cestovnom vo vyske cestovneho verejnouj dopravou.
Chobot
10.07.15,05:46
Ty to ešte nepoznáš, že:

1. Šéf má pravdu.
2. Ak šéf nemá pravdu, tak platí pravidlo č. 1.
JAJA11
10.07.15,06:59
myslím, že firma môže určiť spôsob cesty, ak si však zamestnanec nenárokuje náhradu za auto, nie je dôvod na potrestanie ak ide súkromný vozidlom.....
Čo sa týka osobného príplatku je dôležité ako je v zmluve napísané, za čo je osobný príplatok..... ak nie je presne uvedené a firma ho nevyplatí, zamestnanec má smolu a nemá naň nárok...
zaujímalo by ma, prečo nadriadenému vadilo, že niekto šiel osobným autom? odišiel skôr ako mal, alebo ho nezobral so sebou do auta :-) ?????
avalik
10.07.15,09:40
zamestnavatel musi pisomne urcit aj sposob dopravy, vyplyva to zo zakona ... zamestnanec je povinny dodrzat pokyny zamestnavatela ... tu ide aj o ine suvislosti, napriklad o nahradu skody ak by sa cestou nieco prihodilo ... ak by bol zamestnavatel benevolentny pri jednom pracovnikovi, za chvilu mu ostatni budu skakat po hlave